Omena-raparperipiiraat

 

4 kpl pieniä piiraita (12cm) tai 1 kpl isoa piirakkaa

Taikina:


250 g pehmyttä voita

3 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

1dl kaurahiutaleita

1 tl vaniljasokeria


Mittaa kaikki aineet kulhoon ja nypi nopeasti sormin "mureaksi" taikinaksi.
Jaa taikina viiteen samankokoiseen osaan ja ota yksi osa sivuun ja laita se jääkaappiin odottamaan hetkeksi.
Vuoraa neljä pientä vuokaa taikinalla. Itse käytin Brunon kertakäyttöisiä pikkupiirasvuokia, joiden halkaisija on 12 cm ja vetoisuus 3,5 dl. Vastaavasti voit tehdä taikinasta myös yhden ison piirakan.


Täyte:

500 g kermarahkaa

1 kananmuna

1 dl hienoa sokeria

2 tl vaniljasokeria


Sekoita kaikki aineet keskenään kulhossa ja lusikoi taikinakuppejen pohjalle. Rahka ei välttämättä tarvitse kananmunaa, mutta itse tykkään sitä hieman käyttää, sillä se antaa juustomaisemman rakenteen piirakkaan.

Pinnalle:


n. 8 kpl keskikokoisia omenoita

4 pintä tai 2 suurta raparperin vartta

0,25 dl sokeria

2 rkl kanelia


Kuutioi omenat ja raparperit. Halutessasi voit kuoria omenat ja raparperin paksuimmat kohdat.
Jaa palat tasaisesti neljän piiraan päälle ja sirottele niille vielä sokeria ja kanelia.

Murustele lopuksi vielä piiraiden pinnalle jääkaappiin jemmaamasi taikinanloppu.

Paista n. 200 asteessa, keskitasoa hieman alempana n. 40-50 min




Kommentit

Suositut tekstit