Perinteinen kesäkeitto, vuodelta 1947



Resepti kirjasta Nuoren emännän keittiö opas, Aili Lindström,
kustantaja Tammi, vuodelta 1947.

1 litra vettä
3 porkkanaa
1 kup herneitä
1 pieni kukkakaali
10 sokeriherneenpalkoa,
pieni lanttu (jonka itse jätin pois)
3 perunaa
6 retiisiä,
persiljaa
1 rkl vehnä- tai ohrajauhoa,
1 litra kuorittua maitoa (tähän käy punainen täysmaitokin)
suolaa

Juurikasvit kuoritaan ja leikataan pieniksi kuutioiksi. Kaali lohkotaan palasiksi.
Kaikki kasvikset pannaan kiehuvaan, suolattuun veteen kiehumaan. Kun ne ovat pehmeät,
lisätään maito, johon jauhot on sekoitettu. Keitto saa kiehua 10 min.
Ennen pöytään viemistä lisätään mausteeksi hienonnettua persiljaa.


Ei kommentteja