torstai 28. kesäkuuta 2012

Muffinit raparperi- tai suklaatäytteellä

Tämän taikinan seassa myös suklaarouhetta.

N. 12kpl keskikokoisia muffareita

Tätä perustaikinaa soveltamalla saa mielikuvitusta käyttämällä jos jonkin näköistä muffaria.
Lisäämällä kaakaojauhetta saadaan väriä ja makua, mutta pelkällä vaniljalla tai kanelilla maustetut käyvät myös hyvin raparperin kanssa.

150 g pehmyttä voita
1,5dl sokeria
2 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
(2 rkl tummaa kaakaojauhetta)
1,5 dl kermaa tai maitoa

Täyte:
n. 2kpl keskikokoisia raparperin varsia
n. 1 dl sokeria
1 rkl vettä
1rkl maissijauhoja (huom. ei maissitärkkelystä, vaan jauhoa) :D

Tai... Palaset lempi suklaatasi jokaisen muffarin keskelle.
Suklaamuffarien täyte on helppo ;)


Vatkaa pehmyt voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat vatkaten joukkoon ja siivilöi sekaan jauhot ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa liikaa, ettei taikinaan tule sitkoa. Eli siis kananmunien sekaan vatkaamisen jälkeen varovainen sekoitus nopeasti.
Halutessasi voi laittaa taikinaan tummaa kaakaojauhetta tai teelusikallisen kanelia mauksi.

Pese raparperi ja poista liian paksu kuori ja huonot kohdat. Pilko se pieniksi kuutioiksi mikron kestävään kuppiin ja lisää muut aineet sekaan ja sekoita. Laita mikroon täydelle teholle muutamaksi minuutiksi, kunnes raparperit hieman pehmenevät ja seos suurustuu. Tämä hilloke kannattaa tehdä näistä ensimmäisenä, jolloin se kerkeää hieman jäähtyä.

Lusikoi taikinaa muffinivuokiin n. puoleen väliin kuppia ja muotoile keskelle pieni monttu. Lisää n. ruokalusikallinen hilloketta näihin syvennyksiin ja peitä taikinanokareella, tai vastaavasti korvaa raparperi palasella suklaata.
Paista 225 asteessa keskitasolla n. 10-12 min.
Raparperimuffarien täyttäminen....