Mehevä taatelikakku

mehevä taatelikakku




Pakko lisätä tämä taatelikakun resepti tänne, ettei pääse unohtumaan. Nimittäin äkkäsin niin hyvän ohjeen joulun aikaan, että pakko varmaan huomena tehdä vielä lisää!
Ohjeen taatelit vatkataan kahvin kanssa kuohkeaksi, joten kakun rakennekin on ihanan ilmava. Yleensä taatelikakut tuppaavat olemaan aika jämäköitä, mutta tämä sulaa suuhun kuin suklaa. :)
Tämä ohje on muunnos Myllyn Paras-sivustolta.



Mehevä taatelikakku

1,5-2 litran kakkuvuoka


  • 1,5dl vahvaa kahvia (mieluiten tummapaahtoista tai espressoa)
  • 200-300g taateleita, eli yksi paketti)
  • 200g voita
  • 2 kananmunaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 0,5 dl kermaa
  • n. 4,5 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • (maustemitallinen/ripaus jauhettua neilikkaa)

Keitä taateleita muutama minutti kahvissa ja ota pois liedeltä kun taatelit ovat hieman pehmenneet. Lisää sokeri.

Vatkaa sähkövatkaimella lähes huoneenlämpöiseksi ja lisää sitten hieman huoneenlämmössä pehmenneet voipalaset sekaan ja vatkaa hieman lisää. Massan pitäisi olla kuohkeaa.

Kun seos on jäähtynyt vatkattaessa näppituntumaan, voit lisätä kananmunat sekaan. Jos lisäät liian kuumaan, ne tietenkin alkavat kypsyä ja menee koko homma mönkään. Kiepauta vielä hieman sähkövatkainta taikinassa, jotta tulee takuukuohkea kakku. ;)

Siivilöi jauhot ja loput kuivat aineet toiseen astiaan ja kaada noin puolet jauhoista taikinaan. Lisää myös 0,5 dl kermaa ja sekoita varovasti lisäillen loputkin jauhoseoksesta. Voit tämänkin tehdä sählövatkaimella, mutta kunhan vatkaat vain sen verran, että jauhot sekoittuvat. Muutoin taikinaan tulee liikaa sitkoa ja saat aikaiseksi vain makeaa leipää.

Jos sinulla on teflonkakkuvuoka, se ei tarvitse välttämättä edes voitelua, mutta maun vuoksi voit hivellä sen pintaan hieman voita. Korppujauhoja ei tarvita, sillä kakku irtoaa kyllä ilman leivitystäkin.
Kaada taikina vuokaan ja "sössötä lusikalla se tasaiseksi vuokaan, jolloin suuret ilmakuplat lähtevät välistä.
Paista 175 asteessa n. 45 minuttia, uunin alimmalla tasolla.

Kokeile hammastikulla onko kakku valmis. Jos taikinaa tarttuu tikkuun, on se sisältä vielä raaka.
Anna jäähtyä ja kumoa vasta sitten, muuten pinta saattaa repeillä.

Tämä herkku on parhaimmillaan, kun se saa tekeytyä muutaman päivän. Säilyy huoneenlämmössäkin muutamia päiviä, mutta jääkapissa pidennät säilyvyyttä viikkoihin.

Kommentit

  1. Siis apua!, mikä kakkuvuoka sinulla, en kestä:) Ei huono tuo ohje, jossa vatkataan kahviin ja kuohkeaksi. Etsin halkusanalla mehevä...tänne päädyin, kiitän ohjeesta.
    joku maija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, anopilta sain tuon ihanan kakkuvuoan. :)

      Poista
  2. Instan kautta tänne päädyin ja tämä kakku on varmasti kokeilemisen arvoinen! ☆

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit tänne. :) Toivottavasti löytyy mieluisia reseptejä lisää.

      Poista
  3. Mehevä taatelikakku on nimensä mukainen ja todella maukas jouluinen kakku, kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  4. Taatelikakut ovat kyllä aina niin hyviä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat. Kumma että tulee tehtyä usein vain jouluisin, vaikka maistuisihan tuo muulloinkin. :)

      Poista
  5. Kuullostaa ihanalta! Maistuuko kahvi valmiissa kakussa?

    VastaaPoista
  6. Omasta mielestäni kahvi ei maistu valmiissa kakussa, vaan enemmänkin täydentää karamellista makua taateleiden ja voin kanssa. :) Sopii siis kahvin ystäville kahvin seuraksi, sekä myös niille, jotka kahvista eivät yleensä tykkää.

    VastaaPoista
  7. Onnistuukohan muffinssi versio tästä? Tai no miksipä ei.. Täytyy testata!

    VastaaPoista
  8. Joskus olen vähän vastaavalla reseptillä tehnyt muffinsseja ja tuli ihan ok. Hieman oli vaan sen vuoan täyttömäärässä hakemista, kun tein minivuokiin. Olisi kiva kuulla, kuinka onnistui. :)

    VastaaPoista
  9. Vastaukset
    1. Kiva juttu Tarja! :) Minun pitäisi myös iltapuhteiksi jaksaa tehdä vielä yksi. Hyvää joulunaikaa! <3

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit