Nyt fritataan!


Frittitaikinassa voi kiepauttaa lähes mitä tahansa. Uppopaostettuna maistuvat niin kasvikset kuin lihakin.
Taikinapohjaan tuleva olut antaa kuorelle oman makunsa ja ekstra rapeutta lisää leivinjauhe.




Ohje on aika näppituntumalla tehty, sillä paksuuteen vaikuttaa mm. jauhoerän koostumus.
Hyvä friteeraustaikina peittää dipattavan tuotteen kokonaan ja valuu hitaasti taikinaa nostettaessa. Eli koostumus on jotain pannukakkutaikinan ja kakkutaikinan väliltä.
En löytänyt lähikaupastamme maissijauhoa, mutta se antaisi taikinalle hieman keltaisemman värin verrattuna valkoiseen maissitärkkelykseen.

Vatkaa vispilällä valkuainen kevyeksi vaahdoksi ja lisää sekaan leivinjauhe ja olut.
Lisää jauhoja pienissä erissä, jolloin pystyt säätämään taikinan paksuutta paremmin.
Anna taikinan levätä 5-10 minuttia ennen käyttöä.
Dippaa taikinaan esim. sipulirenkaita tai suolattuja kanaviipaleita ja paista esim rypsiöljyssän. 180 asteessa.
Jos sinulta löytyy digitaalinen paistomittari, on se hyvä apu öljyn lämpötilan tarkkailussa.
Varo kuumentamasta öljyä liian kuumaksi, ettei se syty palamaan ja varaa kattilan kansi lähettyvillesi sammuttamista varten.
Paista frittipalat kauniin ruskeiksi ja nosta talouspaperinpäälle hetkeksi.

Dipiksi sopii vaikka valkosipulimajoneesi tai paholaisen hillo. Keitetty paholaisen hillo kannattaa hurauttaa sauvasekottimella sileäksi, jolloin se on mukavampi dippailusoosi ilman sattumia.

Friteeraustaikina:

  • 1 kananmunanvalkuainen vaahdotettuna
  • vajaa 1 tl leivinjauhetta
  • n. 2-2,5 dl olutta (itse käytin Lidln ykkösolutta)
  • n. 2dl vehnäjauhoja
  • n. 1 dl maissitärkkelystä tai maissijauhoa

  • 1 litra rypsi- tai kookosöljyä uppopaistamiseen



Frittitaikinassa kastetut sipulirenkaat tirisevät öljyssä


Frittilautasen seuraksi sopii ihana...

BBQ-coleslaw




  • n. 300g valkokaalia pieneksi silputtuna tai raastettuna (pienestä kaalista vajaa puolet)
  • 1 iso porkkana raastettuna
  • puolikas keltasipuli kuutioituna pieneksi
  • valkosipulin kynsiä murskattuna 2 kpl
  • n.0,5 dl BBQ Hickory kastiketta 
  • ripaus mustapippuria 
  • majoneesia n. 0,5dl
  • savusuolaa maun mukaan

Sekoita kaikki aineet keskenään kulhossa. 

Tämä salaatti kannattaa pakata tiiviiseen säilytysastiaan, sillä muuten koko jääkaappisi haisee kaalilta. Anna makuuntua jääkaapissa noin vuorokausi.


BBQ-Coleslaw

1 kommentti