Jugurttipannukakut



n. 10-15 kpl (keskikokoisia)

3 kpl kananmunia
4rkl vaahterasiirappia
0,5 tl suolaa
250g turkkilaista jugurttia tai muuta paksua maustamatonta jugurttia
2 dl täysjyväohrajauhoja
3 dl erikoisvehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl täysmaitoa
1 dl voisulaa 


Vatkaa munat ja siirappi vaahdoksi.
Lisää vaahtoon jugurtti, suola ja voisula ja tämän jälkeen vuorotellen siivilöityä jauhoseosta ja maitoa.
Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaamalla vaivaa, ettei kuohkeus kärsi ja taikinasta tule liian sitkeää.
Paista voin kanssa pannulla miedolla lämmöllä, jotta pannukakut kerkeävät kypsyä myös sisältä.
Itse käytän blinipannua, mutta isokin käy.
Nautiskele vaahterasiirapin kera.

Ei kommentteja