Lammas cocktailpalat - snack pops




Löydät reseptejäni nyt myös Iltalehden blogisivuilta: http://blogit.iltalehti.fi/minna-valtonen/

n. 40 kpl koosta riippuen

Massa:


150 g tummaa saaristolaisleipää/mallasleipää
0,5 dl maitoa tai laimeaa lihalientä
150 g kypsää lampaanlihaa, esim. savulammasta
0,5 dl pieneksi raastettua Emmental Mustaleima- juustoa
150 g Philadelpia naturel tuorejuustoa
yrttejä silputtuna n. 0,5 dl (esim. persiljaa, rosmariinia ja minttua)


Pinnalle:

n. 1 dl pienellä terällä raastettua juustoraastetta
n. 1 dl yrttisilppua
n. 0,5 - 1 dl saaristolaisleipää muruina


Murskaa leipä monitoimikoneessa tai sauvasekoittimen teholeikkurikulhossa pieneksi muruksi.
Kaada murut ja maito sekoituskulhoon kostumaan.
Raasta juusto pienellä terällä ja silppua liha pieneksi silpuksi, lisää leipäsilpun sekaan.
Pieni yrtit veitsellä ja lisää ne tuorejuuston kanssa leipämurun sekaan. Voit samalla silputa myös kuorrutukseen tulevat yrtit. Niihin menee n. 1 dl silppua.
Sekoita tiukka massa sekaisin joko yleiskoneen sekoitusvispilällä tai käsin.
Massa ei saa olla liian löysää, jotta muovailtavat pallot pitävät muotonsa.
Pyöritä käsin n. tikkaripallon kokoisia pullia leivinpaperin päälle ja pyörittele lopuksi lautasella jossa on aiemmin varaamasi 1 dl yrttisilppua, pienellä terällä raastettua juustoraastetta sekä leivänmuruja.

Voit asetella pallot tarjoiluvatiin valmiiksi ja pistää kelmun kanssa jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Nämä voi tehdä jo päivää ennen juhlia jääkaappiin odottamaan.
Helppoja, nopeita ja hyviä hienompiinkin juhliin tai kahvipöytään.





Kommentit

Suositut tekstit