Syntisen hyvä suklaa-kirsikkakakku (gluteeniton)



Koulut ja työt alkavat, joten on aika tehdä lomanlopettajaiskakku!
Kirsikat ovat nyt parhaimmillaan, joten mikäpä olisikaan parempi kuin syntisen hyvä, kirsikkainen, suussasulava suklaakakku juhlistamaan syksyn lähestymistä.
Pohja on todellakin suklainen, eikä mikään höttö kaakaojauhekakku. Kirsikat leivotaan taikinaan ja osa piilotetaan kuorrutteen sekaan, joten tämä saattaa kelvata myös "kirsikka-kammoiselle".
Gluteeniton, joten sopii myös keliaakikoille.
Tee tästä vaikka rapujuhlien kruunu!



Syntisen hyvä suklaa-kirsikkakakku



  • Tarvitset yhteensä n. 900g kirsikoita



Kakkupohja



  • 300 g tummaa suklaata
  • 150 g voita
  • 6 kpl kananmunia eroteltuna
  • 0,5 dl sokeria keltuaisen sekaan
  • 1dl sokeria valkuaisen sekaan
  • 4-5 dl siivottuja kirsikanpaloja
  • 1 dl maissitärkkelystä



Suklaakuorrute



  • 1,5 dl kirsikoita survottuna soseena
  • (1-2 rkl kirsikka- tai kahvilikööriä)
  • 120 g tummaa suklaata
  • 1 rkl voita



Pursotus



  • 2 dl vispikermaa
  • 0,5-0,75 dl hienoa sokeria
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • 150 g ranskankermaa





Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Voitele irtopohjavuoka ja vuoraa pohja mieluiten leivinpaperilla. 
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai sulatuslämmöllä mikrossa. 
Erottele munat kahteen puhtaaseen vatkauskulhoon. Välineiden ja käsien täytyy olla kuivat ja puhtaat, jotta kananmunat vatkautuvat hyvin. Varo ettei keltuaista pääse valkuaisen joukkoon, sillä muuten valkuaisvaahto ei onnistu.
Vatkaa valkuaiset ja puoli desilitraa sokeria hyväksi vaahdoksi.
Voit samoilla vispilöllä vatkata keltuaiset ilman pesua, mutta toisin päin homma ei onnistu.
Vatkaa keltuaiset ja 1 desilitra sokeria vaahdoksi.
Nyt sinulla on kahdessa kulhossa munavaahto - toisessa valkuaiset ja toisessa keltuaiset.
Lisää sula suklaa-rasva seos keltuaisvaahtoon.
Siivilöi suklaa-keltuaisvaahdon joukkoon sekoittaen maissitärkkelys.
Lisää valkuaisvaahto myös suklaaseokseen kevyesti nostellen muutamassa erässä.
Sekoita tasaiseksi varoen.
Levitä taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Huom. Älä paista paista kakkua rutikuivaksi, vaan pohja on parempi vähän mehevämpänä.



Kakku on hyvä jäähdyttää kunnolla ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrutus. Kuumenna 1,5 dl sileäksi survottua kirsikkaa kattilassa, mutta älä keitä. Sekaan voi lorauttaa esim. likööriä mauksi.
Lisää suklaa ja voi pieninä paloina.
Sekoita kunnes aineet sulavat ja kuorrutus on tasaista.
Lusikoi kuorrutus kakun päälle ja anna kakun vetäytyä ennen tarjoamista ainakin tunti.
Jos laitat kakun jääkaappiin, on se hyvä nostaa ennen tarjoilua hetkeksi huoneenlämpöön, jotta maut tulevat paremmin esiin ja suklaa ei ole liian jähmeää.
Mittaa vispauskulhoon vispikerma ja sokerit ja vatkaa löysäksi vaahdoksi. Lisää sitten ranskankerma ja vatkaa vielä hetki jotta saat sen kiinteämmäksi.
Koristele kakku ranskankermavaahdolla ja kirsikoilla.









Ei kommentteja