Quiche Igor - Igorin kanapiiras (gluteeniton)


Meillä oli viikonloppuna synttäribrunssi, jonka suolaista piirastarjontaa mietin pää lyöden tyhjää..
Yht'äkkiä mieleeni pamahti suuren suosion saanut resepti, kanaa Igorin tapaan, Peggyn pieni punainen keittiö-blogista ja niinpä meillä sunnuntaina tarjoiltiinkin pöydässä mahtavan mehevää Igorin kanaa muunneltuna piiraan muotoon.
Todella hyvä, ruokaisa, suolainen vaihtoehto juhliin tai muuten vain herkutteluun.

Tein pohjan gluteenittomista Jyttejauhoista, mutta toki voit käyttää myös tavallista piirakka- tai muropohjaa.
Jyttejauho on ruotsalaisen Jytte Uth-Norlanderin keksimä gluteeniton jauhoseos, mikä sisältää mm.täysjyväriisi- sekä maissijauhoa. Tätä löytyy monista ruokakaupoista gluteenittomien jauhoseosten joukosta.

Vuoaksi kannattaa valita korkeareunainen, metallinen irtopohjavuoka, sillä lasisessa vuoassa pohja jää herkästi raa'aksi.

Quiche Igor - Igorin kanapiiras (gluteeniton)


Pohja:

  • 100g pehmeää voita
  • 3 dl tummia Jytte-jauhoja
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl kylmää vettä


Pehmitä voi huoneenlämpöiseksi ja nypi jauhot ja suola sekaan.
Lopuksi kaada kylmä vesi sekaan ja muovaa palloksi. Laita jääkaappiin odottamaan siksi aikaa, kun valmistat täytteet.

Täyte:


  • 500g miedosti suolattuja broilerin sisäfileitä
  • n. 2 rkl öljyä tai voita sipulin kuulottamiseen
  • 1 keltasipuli kuutiona
  • 3-4 kpl valkosipulinkynsiä murskana
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • mustapippuria myllystä
  • 1 rkl hunajaa
  • puolikas ruukku persiljaa silppuna, n. 1 dl
  • 3,5 dl smetanaa
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl täysmaitoa tai kermaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 keltainen paprika
  • 1 punainen paprika 
  • 1 kokonainen maustekurkku tai suolakurkku pieneksi kuutioituna (vähennä muun suolan määrää, jos käytät suolakurkkua)
  • n. 3 dl juustoraastetta, esim. Oltermanni


Ota broilerit puolituntia ennen paistamista huoneenlämpöön.
Kuumenna uuni 225 asteeseen ja paista fileitä n. 10 min.
Älä kypsennä liikaa, jotta liha pysyy mureana eikä kuivu.
Nosta fileet sivuun jäähtymään ja vetäytymään.
Kuutioi sipuli ja kuullota se pannulla rasvan kanssa pehmeäksi.
Lisää valkosipulimurska, hunaja, pippuria ja tomaattipyre ja anna niiden hetki kypsyä pannulla.
Kaada seos sekoituskulhoon, missä on smetana ja sekoita.
Lisää kulhoon myös persilja, kananmunat, maito ja suola ja sekoita tasaiseksi.
Kuutioi paprikat, kurkku ja paistamasi broilerin fileet, raasta juusto ja lisää nämä kaikki smetanaseokseen.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja rasvaa reunat.
Painele taikina vuokaan, reilusti myös ylös reunoille (reilu 5 cm) ja kaada täytemassa päälle.

Paista 175 asteessa alatasolla n. 1 tunti ja 20 min.

Piparkakkutalon tapahtumia voit seurata myös:


Ei kommentteja