Gluteeniton taatelikakku


Tämän joulukuun hitiksi blogissani osottautui mehevä taatelikakku. Tässä viimein kaivattu gluteeniton versio Jyttejauhoon tehtynä. Sitä löytyy monesta päivittäistavarakaupasta gluteenittomien jauhojen hyllystä. Jyttejauhoa käytetään 2/3 tavallisten jauhojen asemasta, joten muista gluteenittomista jauhoista tehtäessä jauhon määrä saattaa olla eri.


Gluteeniton taatelikakku

1,5-2 litran kakkuvuoka


  • 1,5dl vahvaa kahvia (mieluiten tummapaahtoista tai espressoa)
  • 200-300g taateleita, eli yksi paketti)
  • 200g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 0,5 dl kermaa
  • 3 dl vaaleita Jyttejauhoja (vehnäjauhoja käytettäessä 4,5 dl)
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • (maustemitallinen/ripaus jauhettua neilikkaa)

Keitä taateleita muutama minutti kahvissa ja ota pois liedeltä kun taatelit ovat hieman pehmenneet. Lisää sokeri.

Anna jäähtyä huoneenlämpöön ja vatkaa kuohkeaksi.
Lisää pehmeä voi ja jatka vatkaamista. Riko kananmunat joukkoon, ja sekoita tasaiseksi.

Lisää kerma ja jauhoseos mihin sekoitettu leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri.
Kiepauta vatkaimen pienimmällä teholla sekaisin.

Voitele vuoka sulalla voilla tai ruokaöljyllä ja sirottele pintaan ohuelti Jyttejauhoa.
Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita

Paista 175 asteessa n. 45 minuttia, uunin alimmalla tasolla.

Anna jäähtyä hyvin ja kumoa vasta sitten, muuten pinta saattaa repeillä.

Tämä herkku on parhaimmillaan, kun se saa tekeytyä muutaman päivän. Säilyy huoneenlämmössäkin muutamia päiviä, mutta jääkapissa pidennät säilyvyyttä viikkoihin. Tätä voi myös pakastaa myöhempää käyttöä varten.



Kommentit

Suositut tekstit