Suussasulava raaka karppivanukas - avokadovanukas - rawfood


Oletko vähähiilihydraattisella dieetillä ja tekisi mieli herkutella? Tässä sinulle siihen oiva resepti, nimittäin karppivanukas. Tästä ei suklaavanukas enää voi terveellisemmäksi tulla! Samalla tulee syötyä yksi avocado, joka on luonnon oma terveyspommi, sisältäen paljon pehmeitä rasvoja, kuitua, vitamiineja, hivenaineita ja pitää kauan yllä kylläisyyden tunnetta.


Vanukas makeutetaan karppisokerilla, eli erytritolilla, joka valmistetaan käymisteitse tavallisesta rypälesokerista. Karppisokerista ei imeydy lainkaan hiilareita, eikä kaloreita. Erytritolia löytää mm. monien ruokakauppojen makeutusainehyllyiltä ja luontaistuotekaupoista.
Suosittelen kokeilemaan näin terveellisen tammikuun kunniaksi.


Kookosmaidoksi kannattaa valita luomu, sillä monet tavalliset kookosmaidot sisältävät monia turhia lisäaineita.

Karppivanukkaan valmistamiseen ei tarvitse montaa minuuttia aikaa tuhlata, kunhan kotoasi löytyy jokin teräsekoitin, blenderi tai vastaava. Itse teen tämän sauvasekoittajan mukana tulleessa silppurikulhossa.

Laskeskelin karkeasti että hiilareita tähän annokseen ei tule kun pari kolme grammaa.

Raaka karppivanukas

Vegaaninen, gluteeniton, maidoton, vähähiilihydraattinen
Yhdelle

  • 1 avokado (käyttöpaino ilman kuoria ja siementä n. 80-100g)
  • 0,5 dl luomu kookosmaitoa
  • 1,5 rkl karppisokeria eli erytritolia
  • 1 rkl raakakaakaojauhetta
  • ripaus vaniljaa jauhettuna
  • ripaus jotain luonnollista suolaa, esim. vuorisuolaa
  • (hasselpähkinärouhetta, kookoslastuja, minttua...)


Halkaise kypsä, pehmeä avokado ja poista kuoret ja siemen. Lisää lihat tehosekoittimeen ja mittaa sekaan loput aineet. Sekoita sileäksi ja nauti. Jos malttaa, makujen voi antaa tasautua jääkaapissa muutaman tunnin, jolloin maistuu vielä paremmalta.

Vaihtelua makuun saat sekoittamalla mintunlehtiä tai pähkinärouheita vanukkaan sekaan.




Ei kommentteja