Panini


Joulujutut on vienyt yllättävän paljon aikaa ja muutamia reseptejä on jo tehty joulua silmällä pitäen.
Tänään kokeilin jouluista jäädykettä, joka sukelsi pakastimen uumeniin odottamaan kuvaamista ja maistelua. Resepti on luvassa joulukuun puolella blogissa, mutta voin sanoa, että hyvää kannattaa odottaa.
Rakastan joulun valmistelua ja herkkujen suunnittelua näiksi juhlapyhiksi. Ihanaa, että pikku hiljaa pääsee taas leipomaan pipareita ja paistelemaan lanttulaatikkoa!

Haaveilujen lomassa on jotain ruokaa ja pientä suolaistakin tullut toki tehtyä.
Paninit ovat olleet aina mieleeni ja tässä resepti yksinkertaiseen ja herkulliseen vaihtoehtoon. Nämä sopivat pikkunälkään, välipalaksi, retkievääksi tai yöpalaksi ja pelkällä juuston vaihdolla saa aikaan uusia makuelämyksiä.


Kinkkupanini

Yhdelle


  • 1 esipaistettu patonki


Maustettu majoneesi:


  • 4-5 rkl majoneesia
  • ripaus paprikajauhetta
  • ripaus sipulijauhetta
  • ripaus valkosipulijauhetta
  • ripaus chilijauhetta
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus suolaa


Lisäksi:

  • vajaa 1 dl kermajuustoa pienenä raasteena
  • vajaa 1 dl kinkkukuutiota tai suikaletta
  • (sinihomejuustoa)

Laita paninirauta kuumenemaan.
Halkaise patonki pitkittäin.
Sekoita majoneesiin mausteet ja levitä se patongin puolikkaille.
Ripottele toiselle puolelle kinkku ja juusto ja paina toinen patongin puolikas päälle.
Älä laita täytteitä liikaa, etteivät valu paistovaiheessa ulos leivän välistä.
Paniniraudan koosta riippuen, paista joko kokopitkänä tai puolikkaina n. 5- 8 min.

Vinkki: Panini kannattaa paistaa leivinpaperin välissä, jolloin säästyt raudan putsaamiselta.

Kommentit

Suositut tekstit