Candy cane trifle







Helppo ja maukas jälkiruoka valmistuu taitojen tai kiireen mukaan joko kaupan valmiista tuotteista tai itse tehden. Jälkiruoat voi tehdä gluteenittomana, kunhan muistaa lukea tarkkaan tuotteiden sisällöt esim. karkkikepeissä, suklaakastikkeessa, suklaassa ja muffinsseissa ja varmistua siitä, käykö ruokailijalle glukoosisiirappi ja muut aineet.

Näiden karkkikeppien käytön triflestä bongasin joskus Pinterestistä, ja tein omanlaiseni version ideasta.
Jouluiset triflet kasataan huolettomasti joko yhteen isoon kulhoon kerroksittain, tai jokaiselle omaan pieneen jälkiruokakulhoon. Lasisissa annosmaljoissa jälkkärit näyttävät houkuttelevimmilta, koska kerrokset näkyvät kauniisti.


Candy cane trifle

Kuudelle


Kokoamiseen:

  • 6 kpl suklaamuffinsseja tai pala suklaakakkupohjaa
  • suklaamoussea
  • 9 kpl candy cane karkkikeppejä (piparmintun makuisia)
  • kermavaahtoa 
  • piparmintun makuista suklaakastiketta

Ohjeet:

Suklaamoussen ohje:

  • 200 g tummaa suklaata (väh.50 % kaakaota)
  • 2 dl maitoa
  • 1,5 kpl liivatelehtiä
  • 3 dl kuohukermaa
tai


  • kaupan suklaamousse jauheesta ohjeen mukaan


Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Kiehauta maitoa ja lisää pehmeät liivatteet sekaan.
Kaada myös palasteltu suklaa kuuman maidon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Jäähdytä hieman huoneenlämpöä viileämmäksi välillä sekoittaen.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja nostele kahdessa tai kolmessa erässä vaahto jäähtyneen suklaamassan joukkoon.
Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 1 h.

Kermavaahto:

  • 2 dl kuohukermaa 
  • 0,5 tl vaniljasokeria

 

Piparminttuinen suklaakastike:

  • 1 dl valmista suklaakastiketta
  • piparminttuaromia

tai
  • 70 g tummaa suklaata
  • 0,5 dl kuumaa vettä
  • piparminttuaromia
Vatkaa vaniljasokerilla maustettu kerma valmiiksi.
Mausta myös suklaakastike makusi mukaan piparminttuaromilla. Jos teet itse suklaakastikkeen, kuumenna vesi ja lisää suklaasilppu sekaan. sekoita kunnes sulaa. Lisää piparminttuaromia pienissä erissä.

Kuori pienet karkkikepit muoveista ja murskaa ne pienemmäksi elintarvikemuovipussin sisällä.

Valmista suklaamousse.
Pieni suklaamuffinssit sormin pieniksi paloiksi ja asettele kuuden jälkiruokakulhon pohjalle muffinssipaloja niin, että pohja peittyy.
Kaada seuraavaksi hieman suklaakastiketta muffinipalojen päälle.
Lusikoi niiden päälle suklaamoussea, kermaa ja karkkimurskaa.
Toista kupin koon mukaan tämä kerrostelma vielä kerran tai kaksi.
Koristele suklaakastikkeella ja karkkimurskalla. Jos tarjoiluun on pitkä aika, koristele vasta esille laitettaessa, ettei karkkimurska vety.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluun saakka.


Ei kommentteja