Lihaisat pullat

Meidän perheessä kun osa syö vähähiilihydraattisesti, tuottaa se hieman päänvaivaa, jos haluaa että kaikki syövät samaa ruokaa. Lihapulliin monesti laitetaan korppujauhoja tai leipää parantamaan rakennetta ja sitomaan nestettä ja rasvaa, mutta aivan hyviä niistä tulee ilman jatkeitakin. Lihaisat lihapullat ovat mielestäni paljon ruokaisempiakin, kun ei ole mitään ylimääräistä täyteainetta.

Lapset pistelivät ilolla koko pannullisen tyhjäksi, eivätkä valittaneet edes siitä, että kastikkeessa oli sinappia tai vihreää yrttiä.

Lihaisat lihapullat

4-6 hengelle
gluteeniton, vhh

Lihapullat (n. 20 kpl):


  • 800 g paistijauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • 2 rkl voita
  • 3 kpl valkosipulinkynsiä
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 0,5 tl paprikajauhetta
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 1 maustemitta maustepippuria
  • n. 1/3 tl merisuolaa
  • 1 kpl kananmunaa
  • tuoretta timjamia
  • rasvaa paistamiseen


Kastike:



  • 2 dl kuohukermaa
  • 1-2 rkl Dijon sinappia
  • (50 g sulatejuustoa)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • timjamia



Freesaa pannulla voin kera pieneksi kuutioitu sipuli pehmeäksi. Lisää lopuksi valkosipuli pienittynä, sekä yrttisuola ja paprikajauhe.
Kaada pehmeä sipuliseos sekoituskulhoon ja lisää loput mausteet ja pieneksi silputtua timjamia maun mukaan. Sekoita jauheliha ja kananmuna sekaan, Anna makujen tasautua n. 15 min.

Pyörittele massasta isoja lihapullia n. 20 kpl.
Paista lihapullat pannulla rasvassa kieputellen kypsiksi muutamassa erässä.
Voit myös ottaa värin pannulla ja laittaa pullat uuniin paistumaan 225 asteeseen n. 10 minuutiksi.
Huuhtele pannu paistojen välissä kuumalla vedellä, jotta pannuun ei tule karstaa.

Kun lihapullat on paistettu, kaada pannulle 2 dl kermaa, 1-2 rkl sinappia. Anna kiehua kokoon muutama minuutti lihapullat seassa. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamisilpulla. Jos haluat kastikkeesta paksumpaa ilman suurusteita, lisää hieman sulatejuustoa joukkoon.



Ei kommentteja