Ricottabroileria



Pääsiäisteemalla mennään edelleen. Sitruuna ja broilerinliha ovat maukas, pääsiäiseenkin sopiva makuyhdistelmä, johon säväyksen antaa ihanat yrtit. Voit mieltymyksiesi mukaan valita jonkin kolmesta vaihtoehdosta, mutta hyvää tulee myös yhdistämällä timjami, salvia ja rakuuna.


Fileet voi täyttää jo edellisenä iltana odottamaan jääkaappiin ja nostaa uuniin vasta seuraavana päivänä ennen ruokailua. Näin maut kerkeävät tasaantua ja ruoan valmisteluun ei mene kauaa aikaa itse pääsiäisenä.




Ricottajuustolla täytetyt broileritaskut


Neljälle
Gluteeniton, vhh


  • 4 kpl broilerin rintafileitä
  • suolaa ja pippuria 


Täyte:


  • 100g Ricotta juustoa
  • 1 pienen sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl sitruunamehua
  • mustapippuria
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl silputtua timjamia, salviaa tai rakuunaa
  • 1-2 kpl valkosipulinkynsiä murskana


Pinnalle:


  • 50 g voita
  • sitruunaviipaleita
  • timjamia tai rakuunaa


Tee terävällä veitsellä taskut rintafileisiin.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita kulhossa tai tehosekoittimessa juustotäyte.
Täytä fileet juustomassalla ja asettele ne voideltuun uunivuokaan.
Asettele lihojen päälle voinokareita, sitruunasiivuja ja yrttejä.
Paista joko heti tai nosta jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää kelmun tai folion alle.
Jos lihat ovat jääkaapissa yön yli, on vuoka hyvä nostaa huoneenlämpöön noin vajaa tunti ennen uuniin laittoa.

Paista 225 asteisessa uunissa n. 20 min.



Ei kommentteja