Pekonia ja nokkosta



Täällä olen jo muutamaan otteeseen tainnut hehkuttaa, kuinka meillä syödään paljon kananmunaruokia aamiaiseksi. Ne ovat niin helppoja, nopeita ja ravitsevia annoksia, että miksipä ei päiväänsä alottaisi munakkaalla.
Tällä kertaa kävin napsimassa pihamaalta nokkosen alkuja. Jos nokkoset ovat pieniä ja kerätty puhtaasta paikasta, ei niitä tarvitse ryöpätä. Huuhtelin lehdet siivilässä ja silppusin saksien avulla kulhossa pieneksi.


Nokkos-pekonimunakas

Gluteeniton, VHH
kahdelle

  • 1 dl nokkosta (ilmavasti kerättynä)
  • n. 70 g pekonia silppuna
  • 1 rkl voita
  • 4 kpl kananmunia
  • 1 rkl maitoa
  • mustapippuria
  • suolaa


Huuhtele nokkoset siivilässä. Silppua saksien avulla pieneksi kulhossa.
Kuutioi pekoni ja paista ne kypsäksi pannulla pienessä rasvatilkassa. Lisää lopuksi nokkossilppu ja paista pari minuuttia.
Kaada seos sivuun odottamaan ja sekoita kulhossa kananmunat ja maito sekaisin. Kaada kuumalle isolle pannulle ja sekoita lastalla muutaman kerran. Anna munamassan hyytyä lähes kypsäksi ja kaada pekoni-nokkosseos toiselle puolelle munakasta. Taita toinen puoli kanneksi päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.


Kommentit

Suositut tekstit