Mehevät omenavohvelit (gluteeniton)

 

omenavohvelit

Omenaa voi upottaa myös vohvelitaikinaan. Se tekee niistä ihanan meheviä, ja erillistä hilloakaan ei välttämättä tarvita. Oman säväyksensä taikinaan tuo maissijauho, jolloin vohvelit ovat myös gluteenittomia.




Mehevät gluteenittomat omenavohvelit


gluteeniton

5 isoa belgialaista vohvelia tai n. 8 kpl tavallisia

  • 200 g pienellä terällä raastettua omenaa (kolme isohkoa omenaa)

  • 4 kpl kananmunia

  • 1 dl maitoa

  • 1 dl kermaa

  • 0,5 tl suolaa

  • 0,5 tl vaniljasokeria

  • 3 rkl hienoa sokeria

  • 1,5 dl maissijauhoja

  • 1 tl leivinjauhetta

  • voita paistamiseen






Kuori omenat ja raasta ne pienimmällä raastinterällä hienoksi. Kaada raaste sekoituskulhoon ja riko sekaan kananmunat. Sekoita ja lisää maito sekä kerma.

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja sirottele ne omenaseoksen sekaan.

Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä ainakin 15 min.

Kuumenna vohvelirauta ja paista voinokareen kera kauniin ruskeiksi.

 

omenavohvelit

 

Ei kommentteja