Raikkaat mehujäät vesimelonista ja punaherukoista

mehujäät

Vielä on kesää jäljellä! Nyt kun pensaissa on vielä kirpakoita herukoita ja vesimelonit ovat halpoja, niistä kannattaa tehdä näitä herkullisia mehujäitä pakastimeen kerralla isompikin satsi. Kaupan mehujäät ovat monesti yltiömakeita, joten omatekoisissa versioissa siihenkin asiaan on helppo vaikuttaa vähentämällä sokerin määrää.
Tällä kertaa makeutin mehujäät hunajalla, jonka maku käy mielestäni todella hyvin melonin kanssa. En halunnut kiehauttaa mitään, jotta marjoista, melonista ja hunajasta saisi hitusen ehkä hyötyjä herkuttelun lomassa.
 

Meloni ja herukat ovat mukava makupari - kokeile ja ylläty!

kotitekoiset mehujäät

Raikkaat mehujäät vesimelonista ja punaherukasta


n. 8 kpl

gluteeniton, maidoton

 

Mehujääpohja:  • 500 g keltaista tai punaista vesimelonia (n. puolikkaan melonin lihat)

  • 100 g punaisia viinimarjoja (yksi kourallinen)

  • 1 dl glukoosisiirappia

  • 0,5 dl juoksevaa hunajaa


 

Lisäksi:  • vahvoja pillejä tai jäätelötikkuja

  • pahvisia, isoja muffinivuokia tai muovipikareita


Erottele melonista hedelmänliha syvään kulhoon. Huomioi että ohjeeseen tarvittavaan määrään ei ole laskettu kuorien painoa mukaan, joten ostopaino saa olla enemmän kuin 500 g. Puolikkaasta keskikokoisesta melonista riittää hyvin ohjeen määrään.

Lisää sekaan punaherukat ilman varsia. Mittaa glukoosisiirappi ja hunaja myös sekaan. Soseuta sauvasekoittajalla sileäksi ja kaada kahdeksaan pikariin tai jäätelömuottiin. Aseta jäätekötikut tai puoliksi katkaistut, tukevat pillit keskelle pikareita ja nosta pakastimeen.

Pakasta vähintään 3 tuntia.

 

mehujää

 

Kommentit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogin suosituimpia