Lindströminpihvit helpolla tavalla



Lindströminpihvit ovat oivaa pakkassään ruokaa. Monesti en jaksa näitä muovailla erillisiksi pihveiksi, vaan painelen jauhelihamassan kokonaisena öljytylle pellille  ja leikkaan annospaloiksi vasta paistamisen jälkeen. Helppoa ja säästää aikaa!


Pelti-lindströmit


kuudelle - kahdeksalle

  • 10 kpl pienehköjä punajuuria, joko säilöttyjä tai tuoreita keitettynä miedossa suolavedessä

  • 1 sipuli

  • öljyä sipulin kuulottamiseen

  • 1 dl korppujauhoja

  • 120 g smetanaa

  • 1 dl vettä

  • 1 tl suolaa

  • 0,5 tl sinappijauhetta

  • 0,5 tl valkosipulijauhetta

  • 0,5 tl sipulijauhetta

  • mustapippuria

  • maustepippuria

  • 1 kananmuna

  • 2 rkl pieniä kapriksia

  • 700-800 g paistijauhelihaa



Hakkaa veitsellä punajuuri pieneksi silpuksi tai vaihtoehtoisesti raasta se. Jos käytät tuoreita punajuuria, keitä ne vedessä (ripaus suolaa joukossa) pehmeiksi, jäähdytä hieman ja kuori.

Kuutioi sipuli ja kuulota tilkassa öljyä pehmeäksi ja lisää se punajuurien sekaan. Voit myös oikaista tässä kohtaa ja jättää sipulin pois kokonaan ja lisätä hieman sipulijauheen määrää.

Valmista jauhelihamassan pohja sekoittamalla korppujauhon sekaan smetana, vesi ja kaikki mausteet, sekä kananmuna. Pieni kapriksia veitsellä hieman ja lisää ne myös joukkoon.

Sekoita jauheliha korppujauhoseokseen hyvin ja lisää lopuksi punajuuri-sipuliseos.

Öljyä syväreunainen uuninpelti ja painele jauhelihamassa siihen tasaisesti.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 25 min.

Leikkaa annospaloiksi ja tarjoile esimerkiksi kapriksien ja ruskean kermakastikkeen kera. Oma suosikkikastikkeeni näiden kanssa on ruskea kastike pienellä tilkalla kermaa ja sinappia.

Lindströminpihvimassa painellaan syväreunaiselle pellille ja leikataan annospaloiksi vasta paistamisen jälkeen.

Ei kommentteja