Suklaiset laskiaispullat



Yksi lapsuuden suosikeistani oli suklaiset kreemimunkit, joiden suklaisa kuorrute suli ihanasti suuhun ja kuohkea kreemitäyte täydensi koko komeuden. Olen tietenkin myös perinteisten laskiaispullien ystävä, ja pohdinkin miten nämä kaksi saisi mukavasti yhdistettyä. Ja tässä tulos - suklainen laskiaispulla yksinkertaisesti ei voi olla muuta kuin hyvää!


Pehmeän, vaniljaisen pullan sisään piilotetaan suklaasydän, joka kruunataan kermapursotuksella ja varmuuden vuoksi vielä valutetaan sulaa suklaata kansipalan päälle. Jokainen voi valita täytteeksi oman lempisuklaansa ja  itse olen todennut Fazerinan erittäin toimivaksi tähän.


Pehmeän, vaniljaisen pullan sisään piilotetaan suklaasydän, joka kruunataan kermapursotuksella ja varmuuden vuoksi vielä valutetaan sulaa suklaata kansipalan päälle.

Suklaatäytteiset laskiaispullat


n. 9 kpl täytettynä (pullataikinasta tulee pullia n.18 kpl)

Vaniljapullat n. 18 kpl



  • 2,5 dl täysmaitoa

  • 1/2 vaniljatankoa

  • 100 g margariinia tai voita

  • 0,75 dl taloussokeria

  • 0,5 tl suolaa

  • 1 pss kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa

  • 1 kananmuna

  • n. 8 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

  • kananmunaa voiteluun

Taikinasta tulee n. 18 kpl pullia, mutta täyteohje riittää noin puolelle pullista.

Mittaa maito kattilaan, halkaise puolikas vaniljatanko ja kaavi siemenet maidon sekaan. Lisää myös tanko kiehautuksen ajaksi maidon joukkoon. Kiehauta maito ja vanilja ja nosta pois levyltä. Lisää margariini tai voi pieninä paloina maidon joukkoon ja anna seoksen tekeytyä reilu kädenlämpöiseksi. Voin ei tarvitse kokonaan sulaa, kunhan hieman pehmenee ja maitoseos on n. +42 astetta. Muista poimia vaniljatangon palat pois ennen jauhojen lisäämistä.

Kaada maito-voiseos yleiskoneeseen ja lisää sokeri, suola ja kuivahiiva joka on sekoitettu puolikkaaseen jauhomäärään. Kun taikinavelli on sekoittunut tasaiseksi, lisää kananmuna ja loput jauhoista.

Tuorehiivaa käytettäessä sekoita hiiva suoraan kädenlämpöiseen maitoon ja lisää vasta sitten jauhot parissa erässä kananmunan kera.

Vaivaa taikinaa ainakin 10 min, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta.

Muovaa taikinasta pötkylä, ja leikkaa n. 18 osaan. Vaivaa näistä pullat leivinpaperilla vuoratulle pellille ja anna kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla n. 30 min. Kun pullat ovat hieman kohonneet, voitele ne kananmunalla ja paista 200 asteessa kauniin ruskeiksi n. 10-15 min.

Anna kypsien pullien jäähtyä leivinliinan alla.

Vaniljakerma


  • 2 dl vispikermaa

  • 0,5 tl vaniljasokeria

  • (0,5 rkl kreemijauhetta)


Vatkaa kaikki yhdessä vaahdoksi. Kreemijauhe jämäköittää hieman kerman rakennetta, mutta ei ole välttämätön.

Lusikoi vaahto pursotinpussiin ja nosta jääkaappiin odottamaan pullien täyttämistä.


Suklaatäyte


  • n. 80 g suklaata (esim. Fazerinaa, Kinder Maxia, tummaa suklaata, tms.)

  • 2-3 rkl kermaa (suklaan kovuudesta riippuen)


Kiehauta kermatilkka ja lisää suklaa pienittynä joukkoon. Sulata erittäin miedolla lämmöllä joko mikrossa, levyllä, vesihauteessa tai uunin kestävässä astiassa uunissa 50 asteessa. Kun seos on sulaa anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.


Pullien kasaaminen


  • 9 kpl pullia

  • vaniljakemaa

  • suklaatäytettä

  • tomusokeria

  • (sulaa tummaa suklaata koristeluun)

  • sokerikoristeita

Lisäksi, jos pulla asetetaan kaakaolasin päälle



  • tukevia pillejä

  • kermavaahtoa

  • kylmää tai kuumaa kaakaojuomaa

  • suklaatäytetteen jämät tai suklaakastiketta

Leikkaa pullat puoliksi ja kaiverra jokaiseen pohjapalaan pieni n. rkl vetoinen syvennys. Lusikoi syvennykseen suklaatäytettä. Pursota reunalle kermaa. Jos asetat pullat kaakaolasejen päälle, kansia ei kannata vielä laittaa päälle, sillä muuten täyte tursuaa.

Jos tarjoat pullat kaakaon kera, valitse juomalle kupit, joiden suulla pulla pysyy hyvin. Liian suuret ja laakeat juomakulhot eivät ole tähän hyviä, jos et halua noukkia kaakaossa uivaa pullaa.

Valuta kaakaolasejen sisäpuolelle ja reunoille suklaatäytteen jämät tai suklaakastiketta, kaada sitten kaakao niin, että kermavaahdolle jää tilaa n. 2-3 cm. Pursota tai lusikoi kermaa mukin yläreunaan saakka.

Paina tukeva pilli täytetyn pullapohjan läpi, ja paina vasta sitten kansipala paikoilleen. Putsaa pillin päät pullasta ja aseta pulla kaakaokupin päälle. Koristele suklaalla, tomusokerilla ja sokerikoristeilla.

6 kommenttia

  1. Huhhuh! Pakko kokeilla!

    VastaaPoista
  2. No nyt on herkkua kerrakseen! Suklaan ystävänä tästä saattaisi tulla jo ähky ?

    VastaaPoista
  3. Onpa söpöjä - tuollainen combo maistuisi ihanalta kevätauringossa ulkoilun jälkeen :)

    VastaaPoista
  4. Suosittelen. :) Mukavaa vaihtelua hillon ja mantelimassan tilalle.

    VastaaPoista
  5. Hih, juu oli kyllä ihan "syönyt olo" tuon annoksen jälkeen. :D

    VastaaPoista
  6. Kyllä! Ja helppo kantaa ulos, kun ei tarvitse lautasta erikseen. :)

    VastaaPoista