Smoked paprika popcorn



Leffailta tiedossa?

Tee pieneksi naposteltavaksi järisyttävän hyviä savupaprikapopkorneja! Itsetehdyt popkornit ovat järisyttävän hyviä, joten unohda iän ikuiset ja tylsät mikropopparit kauppaan.




Smoked paprika popcorn - savupaprikapopkornit


1 iso kulhollinen

Tarvitset:


3 rkl kookosöljyä

1,5 dl popcorn-jyviä (kuivattuja maissinjyviä)

Lisäksi:



  • 25 g normaalisuolaista voita ohuina lastuina tai sulatettuna

  • 1 tl valkosipulijauhetta

  • 1 rkl sipulijauhetta

  • 1 tl savupaprikajauhetta

  • (0,5 tl) paprikajauhetta

  • ripaus jauhettua mustapippuria

  • 0,5- 1 tl hienoa merisuolaa



Laita ison, n. 3-5 litraisen kattilan pohjalle kookosöljy ja kuumenna se.

Kaada maissinjyvät kattilaan ja sulje kattila kannella. Pannulaput tai -hanskat ovat hyvät tässä vaiheessa, sillä kattilaa kannattaa ravistella minuutin parin välein, jotta popcornit eivät pala pohjaan. Anna popcornejen poksahdella  reilulla keskilämmöllä ravistellen aina välillä. Muista siis suojata kädet ja pidä kannesta tiukasti kiinni.

Kun poksuminen hiipuu, nosta kattila sivuun levyltä ja lisää ohuet voiviipaleet/sula ja mausteet. Ravistele sekaisin ja tarjoa.

Ei kommentteja