Parhaat mokkapalat

ruotsinparhaat

Klassiset mokkapalat eivät suurempaa esittelyä kaipaa. Mureaa kaakaopohjaa ja makeaa mokkakuorrutetta sisältävä leivonnainen on jokaisten myyjäisten ja juhlien takuuvarma tarjottava. 

Omien mokkapalojeni salaisuus piilee taikinaan käytettävässä smetanassa. Kermainen smetana antaa makua ja jämäkkyyttä, mutta pohja säilyy silti mureana ja mehevänä.

Päälle siroteltavat pähkinärouheet, karkkimurska tai nonparellit, tuovat hieman vaihtelua. Suklaarouhe toimii myös erittäin hyvin, jos kaipaa yltiömäisen suklaista versiota mokkapaloista.

parhaat mokkapalat

Mokkapalat


1 pellillinen

Pohja:


4 kpl kananmunia

2 dl taloussokeria

120 g smetanaa

0,5 dl perunajauhoa

1 dl tummaa kaakaojauhetta

2,5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

100 g voisulaa

 

Kuorrute:


1 dl vahvaa kahvia

25 g voita

0,5 dl tummaa kaakaojauhetta

n. 7,5 dl tomusokeria

0,5 tl vaniljasokeria

 

Lisäksi:


Pähkinä- tai karkkirouhetta tai nonparelleja

 

Sekoita kananmunat, sokeri ja smetana keskenään puuhaarukalla tai pallovatkaimella.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi kananmunaseoksen joukkoon.

Kaada lopuksi myös sulaa voi sekaan.

Vuoraa syväreunainen pelti leivinpaperilla ja levitä taikina tasaisesti sen päälle.

Paista keskitasolla 200 asteessa uunista riippuen n. 13-15 minuuttia.

Anna pohjan jäähtyä huoneenlämpöön.

Valmista kuorrute lisäämällä lämpimän kahvin sekaan voi, vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi ja lisää muutamassa erässä tomusokeria. Seoksen on hyvä hieman jäähtyä (huoneenlämpöön), jotta se ei valu reunojen yli.

Levitä paksuhko kuorrute pohjan päälle ja ripottele pinnalle koristeeksi pähkinärouhetta tai nonparelleja.

 

mokkaleivos

Ei kommentteja