Valkosipulileipäset

jogurttirieska



Pienenä suosikkisämpyläni olivat valkosipulisia, ja maistuu se valkosipuli vielä näin vanhemmallakin iällä. Oma kroppani kertoo. jos hiivalla kohotettuja leivonnaisia on tullut syötyä liikaa. Silloin tulee tehtyä hiivattomia leipiä, mitkä maistuvat yhtä hyviltä kuin hiivalla kohotetutkin.

Perunarieskaa olen tehnyt monet kerrat, mutta nyt päätin kokeilla, kuinka onnistuisi ohuet, kohottamattomat leipäset jogurtista. Mausteeksi käytin tätä varmasti hyväksi todettua valkosipulia, joten nämä lämpimäiset ovat täynnä makua ilman päällysiäkin.

Valkosipulileipäset sopivat teeleivän tapaan syötynä, mutta ovat huippuja myös grilliruoan kanssa. Jos tsatsiki kuuluu suosikkeihisi, sitä kannattaa tehdä myös näiden seuraksi.



Katso myös arkistoista löytyvä perunarieskojen ohje tästä linkistä.
Valkosipulirieskat sopivat grilliruoan seuraksi. Kokeile myös tsatsikia!

Jos hyvä tsatsikiohje uupuu, kokeile ihanaa minttutsatsikia, minkä ohje löytyy tästä linkistä.

tsatsiki


Valkosipulileipäset eli valkosipulirieskat


hiivaton

4 kpl keskikokoisia

  • 200 g paksua turkkilaista jogurttia (maustamaton)

  • 0,5 tl hienoa merisuolaa

  • n. 6 kpl valkosipulinkynsiä

  • 1 kpl kananmunaa

  • 50 g normaalisuolaista voita sulatettuna

  • 3 dl vehnäjauhoja

  • 2 dl ohrajauhoja

  • lisäksi hieman ohrajauhoja rieskojen muotoiluun



  1. Yhdistä jogurtti, suola, puristetut valkosipulinkynnet ja kananmuna. Sekoita puuhaarukalla sekaisin ja lisää vehnäjauhot ja sula voi. Sekoita ja lisää vielä ohrajauho.

  2. Anna pehmeän taikinan seistä n. 10 minuuttia ja jaa se sitten neljään osaan. Muovaa taikinat palloiksi ja pyöräytä ohrajauhoissa. Näin ne on helpompi painella ohuiksi lätysköiksi pellille.

  3. Kun rieskaleipäset on paineltua pellille, painele niiden pintaan haarukalla reikiä. Rieskat menevät kahdelle pellille, eli 2 kappaletta per pelti.

  4. Paista 250 asteessa 8-10 min ja jäähdytä hieman leivinliinan alla.'

valkosipulirieska

Ei kommentteja