Rahkavaahto



Meidän pakastimessa ei marjat kerkeä kauaa olemaan, kun ne on jo syöty, joko sellaisenaan,  tai käytetty esimerkiksi jogurtin tai rahkan kanssa.

Meillä on monesti tapana tehdä perus vaniljainen rahkavaahtopohja, mikä maustetaan joko tuoreilla tai pakastetuilla marjoilla. Myös erilaiset hedelmät ja hedelmäsalaatit toimivat hyvin tämän kanssa.

Kirpakat puolukat maistuvat tuoreena myös rahkavaahdon kera.

Rahkavaahto


6 pientä annosta

  • 2,5 dl vispiä

  • 1/4 dl hienoa sokeria

  • 3/4 tl vaniljasokeria

  • 250 g maitorahkaa

  • 150-250 g marjoja tai hedelmiä pieninä paloina 



Vatkaa vispi vaahdoksi ja sekoita joukkoon notkistettu rahka, missä sokeri ja vaniljasokeri.

Lisää joukkoon kohmeiset pakastemarjat tai vaihtoehtoisesti tuoreet.

Kannattaa kokeilla näin syksyllä mauksi myös tuoreita puolukoita tai lakkoja.

Ei kommentteja