Rosmariinilohta

 

Jos perus tilli kalan kanssa kyllästyttää, kokeile syksyisen makuista rosmariinia.

Sipuli ja valkosipuli tuovat lisäpotkua kalalle, ja kaiken kruunaa suolainen voinokare.

 

Rosmariinilohi


Neljälle

  • 700-800 g lohta tai kirjolohta putsattuna fileenä

  • 5 oksaa rosmariinia

  • 4 valkosipulinkynttä

  • 1 sipuli

  • merisuolaa

  • mustapippuria

  • 5 kpl porkkanoita

  • 25 g voita


Pyyhi kala talouspaperilla kuivaksi.

Mausta suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Paista kala maun mukaan joko nahkapuoli ylös tai alaspäin.

Jos tykkäät syödä nahan, kannattaa se jättää päällimmäiseksi. Itse tykkään paistaa kalan uunissa nahkapuoli alaspäin ja ripotella mausteet suoraan lihan päälle.

Aseta kala uunivadille haluamasi puoli ylös päin  ja ripottele pintaan pilkottu sipuli, valkosipuli ja rosmariini. Jos paistat kalan nahkapuoli ylöspäin, laita mausteita myös kalan alapinnalle.

Kuori ja pilko porkkanat lohkoiksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää kalan viereen.

Lisää muutama voinokare kalan ja porkkanoiden päälle ja paista 225 asteessa n. 25 min.

Kommentit

Suositut tekstit