Vihreä kuula -mutakakku


Mutakakku


Fazerin klassikko, vihreä kuula, on saanut suurta hypetystä tänä vuonna. Markkinoille on tullut Jaffa-keksejä vihreä kuula -täytteellä, ja näin joulun lähestyessä sukelsivat nämä pallerot myös joulutorttuihin.

Tottakai minunkin oli kokeiltava jotain versiota näistä lapsuuteni jouluherkuista. Tällä viikolla juhlittavan isänpäivän kunniaksi tarjoilenkin siis vihreä kuula -mutakakkua.

Pehmeän suklainen, pinnalta rapsakka ja sisältä sula kakku on taivaallista, ja taikinan sisään leivotut vihreät kuulat ovat hauska yllätys marmeladimakeisten ystävälle. Tämä ohje toimii myös Dumle -karkeilla loistavasti, jos marmeladit eivät maistu.



Vihreä kuula -mutakakku

8 - 10 annosta

  • 200 g voita
  • 250 g tummaa leivontasuklaata
  • 4 kpl kananmunia 
  • 1,5 dl hienoa sokeria
  • 0,5 tl vaniljasokeria 
  • 2 dl erikoisvehnäjauhoja 
  • 1,5 tl leivinjauhetta 
  • 1 rkl voita vuoan voiteluun
  • 8-10 kpl Vihreitä kuulia

  1. Sulata voi kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa, joko levyn pienimmällä lämpötilalla tai kokonaan sammutettuna. Anna seoksen jäähtyä alle kädenlämpöön. 
  2. Vatkaa sillä aikaa erillisessä kulhossa sokeri, vaniljasokeri ja kananmunat vaahdoksi. 
  3. Yhdistä sen jälkeen siivilöity jauho-leivinjauheseos suklaan joukkoon ja lisää  lopuksi myös kananmunavaahto.
  4. Voitele n. 25 cm läpimitaltaan oleva irtopohjavuoka voilla ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja asettele taikinaan 8-10 kpl vihteitä kuulia ringin muotoon.
  5. Paista 200 asteessa 15-20 min. Keskustan pitää olla tahmeaa, joten älä paista liikaa. Tarjoa kermavaahdon tai jäätelön kera.

Ei kommentteja