Rahkaiset pannukakut


Illalla oli kova makean nälkä ja otin pakastemansikoita sulamaan. Meinasin  ne sellaisenaan hotkaista, mutta sitten aloin pohtimaan jos tekisi pannukakkuja tai lettuja niiden seuraksi.
Ostin kerran Cittarista reilulla neljällä eurolla pienen blinipannun ja ajattelin sillä kokeilla amerikkalaistyylisiä pannukakkuja. Myllynparas-sivustolta löytyi resepti amerikkalaisiin pannukakkuihin, jota hieman sovelsin ja tulos oli jotain venäläisten rahkalettujen (syrnikkien) ja amerikkalaisten pannukakkujen väliltä. Mutta pää-asia että olivat hyviä! Suosittelen kokeilemaan vaalean siirapin tai vaahterasiirapin kanssa.



n. 10-15 kpl (keskikokoisia)

3 kpl kananmunia
4rkl ruokosokeria
0,5 tl suolaa
250g rahkaa
2 dl täysjyväohrajauhoja
3 dl erikoisvehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl täysmaitoa
1 dl voisulaa tai 0,25 dl voisulaa ja 0,25 dl rypsiöljyä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää vaahtoon rahka, suola ja voisula ja tämän jälkeen vuorotellen siivilöityä jauhoseosta ja maitoa.
Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaamalla vaivaa, ettei kuohkeus kärsi ja taikinasta tule liian sitkeää.


Paista n. 1 cm paksuisia pannukakkuja keskilämmöllä voin kera muutama minutti per puoli ja vahdi etteivät pala.
Muista säilyttää maltti että kypsyvät sisältä asti ja säätää lämpötila tarpeeksi alhaiseksi etteivät pannarit muutu hiileksi.

Taikina on aika paksua, joten sitä kannattaa kauhalla kopauttaa hieman pannuun että saat tasaisen lopputuloksen tai lusikalla vielä levittää sitä tasaiseksi pannulla.
Jos sinulta ei löydy pientä lettu- tai blinipannua, voit hyvin paistaa pieniä pannukakkuja myös suurella pannulla.
Taikina on sen verran paksua, että ei leviä holtittomasti. Lusikoi 3-4 nokaretta pannulle ja paista molemmin puolin.
Mascarponekerman ohjeen löydät täältä.



Ei kommentteja