Helppo jäätelökakku



Sain taannoin ystävältäni vinkin kokeilla hasselpähkinä-suklaalevitteestä tehtyä jäätelökakkua. Joten ei muuta kun tuumasta toimeen. Omassa versiossani jäätelö jaetaan kahtia ja toinen maustetaan Marianne-murskalla ja Pätkis-paloilla. Jos et välitä piparminttuisesta mausta, voit tehdä koko satsin pelkästä levitteestä ja riisimuroista tai lisätä pähkinämurskaa karkin tilalle. Näin jäätelökakusta ei tule niin imelä.
Väliin ladoin vielä muutaman voileipäjätskin (esim.Puffet), antamaan tukea ja vaihtelua rakenteeseen.
Pohjaan, eli tässä tapauksessa vuoan päällimmäiseksi voi kokeilla ohuen ohuita suklaakeksejä.

Helppo jäätelökakku

Iso kakku, riittää jopa kymmenelle
  • 1 litra vaniljajäätelöä
  • 1 dl hasselpähkinä-suklaalevitettä
  • 2 dl riisimuroja
  • n. 1 - 1,5 dl Marianne- tms. minttukarkkimurskaa
  • 2 dl Pätkis-paloja tai muuta pehmeää suklaata pieninä paloina
  • 4 kpl Sandwidch-jäätelöitä (esim. Puffet)
  • n. 5 kpl ohuita suklaakeksejä

Pinnalle:

  • Tummaa kaakaojauhetta
  • Täytteessä käytettyä karkkirouheita
  • Ohuita suklaakeksejä paloina

Jaa jäätelö kahteen eri kulhoon paloiksi pehmenemään.
Sekoita toiseen täytteeseen pähkinälevite ja riisimurot erillisessä kulhossa sekaisin.
Murskaa ja pilko karkkitäytteen karkit myös valmiiksi.
Vuoraa esim. 1,5-2 litrainen leipävuoka kelmulla jäätelökakkua varten.
Kun jäätelö on pehmyttä, sekoita toiseen pähkinä-riisiuroseos ja toiseen karamellimurska.
Jos et halua tehdä karkkimurskajäätelöä, tee pähkinälevitetäyte tuplana.
Kaada vuoan pohjalle ensin karkkijäätelö.
Lado sen päälle sandwich-jäätelöt. Itselläni tuli kapeaan leipävuokaan kaksi kerrosta.
Lopuksi kaada pähkinälevite-riisimurojäätelö vuokaan ja kopauttele vuokaa työpöytää vasten muutama kerta, jotta suurimmat ilmakuplat tulevat vuoasta ulos. Painele tarvittaessa lusikalla.
Koko komeuden päälle voi latoa ohuita suklaakeksejä, jotka muttuvat pohjaksi, kun kakku kumotaan vuoasta.
Anna jähmettyä pakastimessa ainakin 3 h.
Koristele siivilöidyllä kaakaolla ja karkkimurulla.

Vinkki: Jähmettynyt kakku voidaan myös pilkkoa annospaloiksi veitsellä ja pakata leivinpaperin päälle rasiaan takaisin pakkaseen. Näin sieltä on helppo napsia kakkupaloja kahvin seuraksi ja makeannälkään.

Lisää juttuja osoitteessa: piparkakkutalonakka.fi


Ei kommentteja