Mehevä pyttipannu pääsiäiseksi


Helppo pyttipannu lammasmakkarasta sopii pääsiäiseen. Mausteinen ja maukas kokonaisuus, joka ei häpeile karitsanpotkille tai -kareelle. Ostamani lammasmerguez oli gluteenitonta, joten sopi myös keliaakikoille.

Lammasmergues-pyttipannu

  • n. 225 g (2 kpl) lammasmergues-makkaraa
  • 5 kpl keskikokoisia jauhoisia perunoita
  • 1 pieni sipuli
  • 1 fenkoli
  • 4 rkl voita paistamiseen
  • 1tl paprilajauhetta
  • 0,5 tl jauhettua korianteria
  • suolaa
  • pippuria
  • 4 kpl valkpsipulinkynsiä
  • 0,5 dl (gluteenitonta)olutta
  • 0,5 dl kermaa
  • tuoretta salviaa
Kuutioi peruna, sipuli, fenkoli ja makkara jokainen erikseen.
Paista perunakuutioita reilun voin kera n. 5 min ja lisää sitten sipulit ka fenkoli. Paista vielä hetki, että kasvikset saavat väriä.
Älä sekoittele liikaa, ettei seos muhennu.

Lisää makkarat, mausteet ja valkosipulinkynnet murskana ja paista muutama minuutti.
Kaada olut ja kerma päälle ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä n. 5 min, kunnes perunat ovat pehmeitä.
Tarkasta suola ja ripottele pintaan silputtua salviaa maun mukaan.


Ei kommentteja