Huh, nyt se kesä viimein tuli! Olemme lasten kanssa olleet tämän viikon Keski-Suomessa lomailemassa ja kohta suuntana Joutsan joutopäivät.
Saapi nähdä kauan siellä jaksaa pyöriä näissä lämpötiloissa.
Saapi nähdä kauan siellä jaksaa pyöriä näissä lämpötiloissa.
Kesäisen ja kepeä jälkiruoan saat yksinkertaisista aineksista. Kokeilin Chocochili-blogista bongaamaani kookoskermavaahdon tekoa, ja se onkin hieno lisä maidottomiin herkkuihin.
Ohjeen mangon voi korvata myös mansikoilla tai vesimelonilla.
Mango-kookosmaljat
4:lle
gluteeniton, maidoton
- 1 kypsä mango
- 1 prk kookosmaitoa
- ripaus vaniljajauhetta
- (tomusokeria)
Jäähdytä kookosmaito hyvissä ajoin jääkaapissa, jotta se on täysin kylmää ja rasvaisempi osa on erottuu nesteestä.
Älä siis ravistelee purkkia.
Avaa kansi ja kuori varovaisesti valkoinen rasvaisempi osa talteen vatkaiskulhoon. Kirkkaampi vesimäistä osaa ei tähän reseptiin käytetä. Sen voi käyttää esim. kesäisin juomiin.
Mittaa erottelemasi kookoskerman sekaan jauhettua vaniljaa ja halutessasi ripaus tomusokeria. Vatkaa vaahdoksi.
Älä siis ravistelee purkkia.
Avaa kansi ja kuori varovaisesti valkoinen rasvaisempi osa talteen vatkaiskulhoon. Kirkkaampi vesimäistä osaa ei tähän reseptiin käytetä. Sen voi käyttää esim. kesäisin juomiin.
Mittaa erottelemasi kookoskerman sekaan jauhettua vaniljaa ja halutessasi ripaus tomusokeria. Vatkaa vaahdoksi.
Mangotkin kannattaa kuutioita hyvissä ajoin jääkaappiin viilenemään tai nostaa hetkeksi jopa pakastimeen jähmettymään.
Kasaa kerroksittain annosmaljoihin.
Ei kommentteja