Nugetista parempaa


Lapset (aikuisia unohtamatta) rakastavat kananugetteja ja kotona toisinaan teemme paneroituja broilerin sisäfileitä, jotka kelpaavat nugettifaneille täydellisesti.
Pikanttia makua antaa sitruuna-pippuri mausteseos, jota ei ehkä heti ensimmäisenä tulisi mieleen ripotella broilerin päälle, mutta voin luvata, että se toimii.



Tässä siis nugetista parempi:

Paneroidut broilerin sisäfileet

  • 400g marinoimattomia broilerin sisäfileitä
  • n. 1 litra maissihiutaleita (varmista gluteenittomuus jos gluteeniton)
  • n. 2 tl sitruunapippuria
  • 1 kpl kananmunaa
  • 1 rkl vettä
  • n. 3 dl paiston kestävää öljyä friteeraukseen, esim. pähkinäinen macadamia öljy


Mittaa maissilastut ja murskaa ne pieneksi muruksi muovipussissa tai kulhossa nuijan avulla. Mitä hienompaa, sen paremmin seos tarttuu broileriin.
Riko muna syvälle lautaselle ja vatkaa sekaan vesi.
Ripottele broilerin fileille sitruunapippuria ja kasta ne sitten molemmin puolin kananmunassa.
Paina filee tämän jälkeen maissimurskaan hivenen painellen, jotta seos tarttuu paremmin pintaan.

Kaada pannulle n. 2 cm paiston kestävää öljyä ja kuumenna se n. 180 asteeseen.
Varaa viereen kansi, jos rasva pääsee ylikuumenemaan ja syttyy liekkeihin.
Itse en käytä lämpömittaria, vaan kokeilen esim. pienellä palalla leipää, milloin rasva on tarpeeksi kuumaa.
Paista n. 3 min per puoli muutamassa erässä ja anna vetäytyä hetki joko huoneen lämmössä tai nosta jokainen paistettu erä alle 100 asteiseen uuniin odottamaan, ettäs kaikki fileet ovat valmiita.
Nauti dipin kera.
Nopean tuunatun paprikadipin saat valmiista majoneesista, paprika- ja sipulijauheesta, sekä ripauksesta mustapippuria ja suolaa
.

1 kommentti

  1. Varmasti herkullista, noita kun dippaa vielä majoneesiin niin aijaijai...

    VastaaPoista