Rommi-rusinakaakao



Osallistun ensimmäistä kertaa ruoka.fi-sivuston ja blogihaasteeseen, Sun-maid, 100 tapaa käyttää rusinaa. Rusinat raaka-aineena kun on niin mielenkiintoinen, sillä harvoin niihin tulee törmättyä muualla kuin maksalaatikossa ja glögissä.

Reseptejä voit käydä äänestämässä ruoka.fi-sivustolla ja äänestysaikaa on  19.11. asti. 
Kilpailun voittajaresepti julkaistaan samaisella sivustolla viikolla 48.

Monia reseptivariaatioita pyöri rusinoista mielessäni, mutta kilpailuun valikoitui klassinen makuyhdistelmä uudessa muodossa. Kylmiin päiviin sopiva juoma lämmittää takuuvarmasti!




Rommi-rusinakaakao


Rommi-rusinat:


  • 42,5g aski Sun maid kivettömiä rusinoita
  • 5 ml rommia tai maun mukaan
  • ripaus jauhettua vaniljaa 

Kaakao:


  • 3 dl maitoa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • vähintään vuorokauden maustuneet rommirusinat 



Koristeluun:


  • löysäksi vatkattua kermavaahtoa
  • jauhettua vaniljaa
  • muutama kokonainen rommirusina 



Rommi-rusinoiden valmistus:

Helpot rommirusinat kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä tiiviiseen kannelliseen lasipurkkiin tekeytymään. Näitä voi tehdä kerralla myös enemmän,
sillä rommissa maustuneet rusinat sopivat monien jälkiruokien kanssa tarjottavaksi. Kokeile vaikka kermavanukkaan tai vaniljajäätelön kera. 


Kaada rommi ja rusinat purkkiin vanilja ripauksen kera ja kääntele muutaman kerran purkkia, jotta aineet sekoittuvat. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään vuorokausi.
Rusinat säilyvät viikkoja viileässä, tiivissä purkissa säilytettynä.


Kaakaon valmistus: 

Kuumenna maito, mutta älä keitä. Lisää kaakao ja sokeri sekä rommirusinat liemineen. 
Voit jättää muutaman rusinan sivuun koristelua varten. Sekoita kaakao sileäksi sauvasekoittimella. Tarkasta maku ja lisää halutessasi vielä tilkka rommia.
Kaada kuumaa kestäviin laseihin ja koristele kermavaahdolla, rusinoilla ja ripauksella jauhettua vaniljaa.



1 kommentti