Rakastan crème caramel jälkiruokaa ja mieleeni välähti tällainen uuniton versio tästä klassikosta.
Käytin reseptiin täyteläistä Cane syrop ruokosokerisiirappia, sekä tummaa ruokokidesokeria joiden maku vivahtaa hieman voi- ja kermatoffeeseen.
Crème sirop
n. 10 hengelleKermavanukas:
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl maitoa
- 2 kpl tähtianiksia
- 2 maustemitallista kardemummaa
- 0,5 dl Dansukker tummaa ruokokidesokeria (voit myös korvata fariinisokerilla)
- 2 liivatetta
- 125 g mascarpone-juustoa
Vuokien pohjalle:
- 0,5-1 dl DanSukker Cane syrop ruokosokerisiirappia
Nämä kumottavat kermavanukkaat kannattaa tehdä esimerkiksi silikonisiin, yksittäisiin muffinssivuokiin tai kertakäyttöisiin foliovuokiin. Näin ne on helpompi kumota lautaselle.
Annostele jokaisen vuoan pohjalle n. 1-2 rkl Cane ruokosokerisiirappia ja nosta ne tarjottimella kermavanukkaan valmistuksen ajaksi joko pakastimeen tai jääkaappiin jähmettymään.
Kiehauta sillä välin kerma, maito ja sokeri tähtianiksien ja kardemumman kanssa.
Nosta pois liedeltä ja lisää liivatteet.
Poimi tähtianikset pois kermamassasta.
Anna seoksen jäähtyä hieman ja sekoita vispilällä mascarpone sekaan.
Nosta annosvuoat kylmästä ja kaada kermamassa varovasti jokaiseen vuokaan, ettei siirappi sekoitu kermavanukkaaseen. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 6 tuntia.
Kumoa vanukas lautaselle varovasti painellen hieman vuoan pohjaa, jotta massa lähtee liikkeelle ja irtoaa vuoasta.
Oijoi, ehdottomasti kokeiluun! Vaikuttaa helpommalta kun ei uunia tarvitse.
VastaaPoista