Hortoilu tutun ja turvallisen nokkosen kanssa jatkuu. Tällä kertaa pihan vihuliaiset nokkoset päätyivät gluteenittomiin lettuihin, jotka maistuvat hyviltä puolukkahillon kera pinaattiletun tapaan.
Nuoria, puhtaita nokkosia en ole ryöpännyt, vaan lettutaikinaan menevät nokkoset olen pehmittänyt voinokareen kanssa pannulla.
Nokkosletut
8-10 kpl
gluteeniton
- 4 kpl kananmunia
- 4 dl täysmaitoa
- 2 dl tattarijauhoa
- 2 rkl maissitärkkelystä
- 0,5 tl suolaa
- 40 g voisulaa
- 1 litra nokkosia ilmavasti kerättynä
- 2 rkl voita
- voita paistamiseen
Riko kananmunien rakenne kulhossa ja lisää maito. Vatkaa vispilällä sekaan muut aineet ja anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä noin puolituntia.
Huuhtele nokkoset ja silppua ne saksien avulla kulhossa pieneksi.
Kuumenna pannu ja kääntele nokkosia voinokareen kanssa muutama minuuttti niin että pehmenevät hieman.
Lisää pehmenneet nokkoset taikinan sekaan.
Paista pannulla voin kanssa molemmin puolin.
Huuhtele nokkoset ja silppua ne saksien avulla kulhossa pieneksi.
Kuumenna pannu ja kääntele nokkosia voinokareen kanssa muutama minuuttti niin että pehmenevät hieman.
Lisää pehmenneet nokkoset taikinan sekaan.
Paista pannulla voin kanssa molemmin puolin.
Ihanat letut:)Tuollaiset Bretagne-tyyppiset letut ovat ihania,täällä on yksi paikka joka tekee sellaisia eri täytteillä. Hortoilu on meilläpäin jo loppunut,mutta se on niin antoisaa:)
VastaaPoistaMun täytyisi ostaa muurikkapannu ja kokeilla kuinka nämä siinä onnistuisivat. Rakastan nimittäin pitsilettuja. :D <3
PoistaMun täytyisi ostaa muurikkapannu ja kokeilla kuinka nämä siinä onnistuisivat. Rakastan nimittäin pitsilettuja. :D <3
Poista