Kesäinen kahvikakku



Mehevä aprikoosi-kookoskahvikakku on maukas, eikä tarvitse edes kahvia kyytipojaksi. Kakku tehdään isoon vuokaan, joten tästä riittää monelle tarjottavaa. Voit myös pakastaa kakun viipaleina ja sulattaa aina muutaman palan tarpeen mukaan.
Ohjeeseen on käytetty aprikoosia säilykkeenä, ja taikinaan lisätään myös purkin mehuliemi makua antamaan.


Aprikoosi-kookoskahvikakku

(2,4 litran vuokaan)

6 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1,75 dl hienoa sokeria
1 rkl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
1,5 dl aprikoosisäilykkeen mehulientä
3 kpl kananmunia
175 g voisulaa
1,5 dl kookoshiutaleita
235 g säilykeaprikooseja (liemineen 410 g purkki)
voita ja korppujauhoja vuoan voiteluun

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja lisää nesteet ja pieneksi kuutioidut aprikoosit joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa n. 1 tunti.
Anna jäähtyä ja kumoa varovasti.



Ei kommentteja