Hävikistä herkuksi - suklaiset banaanicroissantitMonesti tulee mietittyä liian vähän sitä, kuinka ruokajämiä voisi jatkojalostaa uudeksi ruoaksi, ja näin pienentää hävikkiä. Leivänkannikat nakataan helposti kompostiin, vaikka niitäkin voisi monesti pienellä vaivalla vielä käyttää ruoaksi.

Joskus minun tulee ostettua valmiita voicroissantteja, joista osa saattaa jäädä pöydälle kuivettumaan. Tuoreena ne maistuvat taivaallisilta, mutta yli jääneet eivät enää seuraavana aamuna kelpaa kenellekään.  Näistä koppuroista croissanteista saa vielä kelposyötävää muutamalla pienellä niksillä - et oikeastaan tarvitse lisäksi muuta kuin banaania ja suklaata.

Kuivahtaneista croissanteista saa herkullisia hetkessä.


Oman maun mukaan voi valita, laittaako väliin tummaa-, maito-, vai valkosuklaata. Tällä kertaa omiini sujahti perinteistä maitosuklaata, mutta oma suosikkini näissä on yhdistää tummaa- ja valkosuklaata molempia paloina väliin.

Banaanitkin voivat olla lähes mustia kuoriltaan, sillä ne ovat paljon makeampia kuin vaaleammat ja raaemmat yksilöt.

Nämä suklaiset banaanicroissantit sopivat kahvipöytään, tai miksi ei jopa herkulliselle aamiaisellekin.Suklaiset banaanicroissantit


kahdelle

  • 2 kpl croissantteja

  • vettä

  • 1 banaani

  • 2 riviä suklaata

  • tomusokeria

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Tee viillot croissanttejen kylkeen, jotta voit täyttää ne. Kasta kuivahtaneet croissantit kylmässä vedessä kauttaaltaan ja nosta pellille. Kuori banaani, ja halkaise se pitkittäin. Laita molempien croissanttejen väliin yksi banaanin puolikas . Varaa molempiin croissantteihin myös yksi rivi suklaata ja asettele palat banaanien päälle.

Paista 150 asteessa 10 min.

Koristele tomusokerilla.


Hävikkiruoka ei häviä maullaan tai näöllään.

Ei kommentteja