Jouluhillojen ja -marmeladejen jämät voi jatkojalostaa maukkaaksi kakuksi.
Joulun aikaan tulee monesti leivottua torttuja ja muita leivonnaisia, joista saattaa jäädä marmeladeja ja hillonjämiä jääkaappiin pyörimään. Näistä hillojämistä valmistaa helposti kuivakakkuja - yhdistelemällä rohkeasti makuja. Kokeile esimerkiksi paistonkestävää luumu- ja appelsiinimarmeladia tai omena-kanelihilloa sekaisin.
Luumu-appelsiinikakku
15-2 l kakkuvuoka
- 300 g paistonkestävää marmeladia (esim. 150 g luumua ja 150 g appelsiini)
- 1 dl fariinisokeria
- 1 dl taloussokeria
- 150 g voita
- 0,5 dl kuohukermaa
- 0,5 tl jauhettua pomeranssinkuorta
- 1 rkl kanelijauhetta
- 3 kpl kananmunia
- 1,5 tl ruokasoodaa
- 5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
- voita vuoan voiteluun
Lisäksi:
- 120 g tummaa suklaata
- 20 g voita
- sokerikoristeita
- 1 tl tomusokeria
Mittaa kattilaan fariinisokeri, taloussokeri, voi, kerma ja mausteet. Kiehauta nopeasti ja nosta pois liedeltä. Lisää marmeladit joukkoon. Kun seos on viilentenyt huoneenlämpöön, sekoita kananmunat ja ruokasooda joukkoon. Kaada lopuksi jauhot kahdessa erässä joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Voitele kakkuvuoka ja kaada taikina siihen. Paista 175 asteessa n. 45 min.
Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
Sulata suklaa ja voi ja pursota se pussista, jonka kulma on leikattu auki, kakun päälle. Koristele sokerikoristeilla ja tomusokerilla.
Ei kommentteja