Domino-suklaamarengitSuureen herkkunälkään löytyy varma apu suklaisista marengeista, joiden sekaan on ripoteltu Domino-keksimurskaa.
Nämä ovat mukavia syödä sellaisenaan, mutta käyvät hyvin myös kakkujen koristeeksi, sekä osaksi erilaisia jälkiruokia. Vatkaa esimerkiksi kermaa, pilko hedelmiä ja murustele näitä suklaisia keksimarenkeja sekaan.

Gluteeniton versio onnistuu myös hyvin, sillä monesta kaupasta on nykyisin saatavilla myös Dominon ja Oreon kaltaisia gluteenittomia keksejä (esim. Semper ja Schär).


Domino-suklaamarengit


n. 12 kpl isoja

  • 3 kpl huoneenlämpöisiä kananmunanvalkuaisia

  • 1 dl tomusokeria

  • 1 dl hienoa sokeria

  • 0,5 tl leivinjauhetta

  • 1 pkt/175 g Domino-keksejä

  • 50 g tummaa suklaataErottele kananmunanvalkuaiset keltuaisista varovaisesti. Huolehdi että kädet ja työvälineet ovat puhtaat, rasvattomat ja kuivat. Yhtään keltuaista ei saa päästä valkuaisen sekaan, tai valkuainen ei vaahtoudu kunnolla.

Vatkaa valkuaiset, sokerit ja leivinjauhe niin kovaksi vaahdoksi, että se ei putoa kulhosta ylösalaisin käännettäessä.

Sulata suklaa esimerkiksi muovisessa elintarvikepussissa vesihauteessa tai mikrossa pienellä teholla. Murskaa myös dominot muruksi muovipussissa.

Leikkaa suklaapussin kulma auki ja valuta suklaa valkuaisvaahdon sekaan. Kääntele nuolijalla pari kertaa massaa varovasti sekaisin. Lisää keksimurska ja kiepata taas pari kertaa massaa. Nostele isohkoja kokkareita leivinpaperin päälle pellille. Leivinpaperin reunoille kannattaa asetella metallilusikat pitämään leivinpaperi paikoillaan, jos käytät paiston aikana kiertoilmaa.

Paista marenkeja 100 asteessa kiertoilmalla 1,5-2 h, kunnes ne ovat kuivia ja irtoavat leivinpaperista. Jos uunissa ei ole kiertoilmatoimintoa, lisää uunin lämpötilaa n. 10-20 astetta ja avaa uunin luukkua hieman raolleen paiston loppuvaiheessa, jolloin marengit kuivuvat paremmin.


Ei kommentteja