Snickers-kääretorttu



Suolaista maapähkinää ja makeaa kinuskista täytettä, kruunattuna suurella kourallisella suklaarouhetta. Tämä ei voi olla muuta kuin hyvää!


Tarkoituksenani oli laittaa täytteeseen myös vaahtokarkkitahnaa, mutta sitä ei valitettavasti löytynyt enää kaupasta. Toivottavasti jostain sitä saisi taas piakkoin, jotta pääsisin kokeilemaan alkuperäistä suunnitelmaani täytteestä. Mutta hyvää tämä oli myös näinkin.

Monessa ohjeessa kinuskivaahdon kerma ja fariinisokeri kiehautetaan yhdessä ja sen jälkeen jäähdytetään ja vatkataan vaahdoksi. Tämä vie paljon aikaa, joten päätin kokeilla kuinka tämä onnistuu oikaistuna ilman keittämistä. Ja hyvää onneksi tuli. Aluksi vaahdossa oli hieman fariinisokerin kiteitä, mutta nekin hävisivät jääkaapissa sillävälin, kun kääretorttu tekeytyi.

Pohjan päälle levitetään crunchy maapähkinävoita, joka sisältää maapähkinäsattumia. Kannattaa valita luomuversiota, sillä se sisältää vain maapähkinää ja suolaa. Tämä tahna on myös erittäin hyvää leivän päällä.


Snickers-kääretorttu


kuudelle - kahdeksalle

Pohja:



  • 4 kpl kananmunia

  • 1,5 dl fariinisokeria

  • 0,5 dl tummaa kaakaojauhetta

  • 0,5 dl perunajauhoja

  • 0,5 dl vehnäjauhoja

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 0,5 tl vaniljasokeria


Täytekreemi:



  • 2 dl kuohukermaa

  • 2 dl fariinisokeria

  • 3 rkl vaniljakreemijauhetta


Lisäksi:



  • n. 1,5 dl (luomu) maapähkinävoita

  • 100 g tummaa- tai maitosuklaata


Valmistaminen:


Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivataineet ja siivilöi ne munavaahdon joukkoon parissa erässä.

Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa n. 8 min.

Nosta kääretorttu pois pelliltä, mutta anna sen olla vielä leivinpaperissa kiinni ja jäähdytä se huoneenlämpöön. Kumoa se sitten ylösalaisin puhtaan leivinpaperin päälle ja irrota pohjan päältä paiston aikainen leivinpaperi.

Näin kääretortun pinta pysyy ehjänä paremmin.

Levitä maapähkinävoita veitsen avulla ympäri pohjaa varovaisesti.

Mittaa vatkauskulhoon kerma, fariinisokeri ja kreemijauhe ja vatkaa seos vaahdoksi. Lusikoi vaahto kääretortun päälle. Vaahto kannattaa levittää niin, että rullauksen aloituspäässä on paksumpi kerros kuin loppupäässä, jolloin täyte ei tursu.

Silppua veitsellä suklaa rouheeksi ja ripottele se vaahdon pinnalle. Kääri kääretorttu rullalle leivinpaperin avulla ja nosta se leivinpaperiin käärittynä jääkaappiin tekeytymään ainakin tunniksi.



Ei kommentteja