Vadelmainen juustokakku suklaahipuilla



Kevään korvilla on hyvä aika ottaa käyttöön pakastimen uumenista edellis kesän marjoja. Vadelmat tai mansikat sopivat hyvin hyydytettävien juustokakkujen täytteeseen ja näitä herkkuja nauttiessa kesä on taas askeleen lähempänä.


Näyttävät koristeet kakun pintaan saa suklaasta tehdyillä lastuilla tai edellisestä postauksesta löytyvillä marengeilla. Marenkiresepti löytyy täältä.


Vadelmainen juustokakku suklaahipuilla


8 hengelle

Pohja:



  • 175 g täytekeksejä (esim. Oreo tai Domino-keksejä)

  • 50 g voisulaa


Täyte:



  • 200 g suomalaisia vadelmia

  • 1,5 dl hienoa sokeria

  • 5 liivatetta

  • 2 dl vispikermaa

  • 0,5 tl vaniljasokeria

  • 200 g tuorejuustoa

  • n. 1 rkl vettä

  • 100 g tummaa suklaata hienona rouheena


Lisäksi:





Varaa kakkua varten halkaisijaltaan n. 20 cm irtopohjavuoka. Kakku onnistuu myös isompaan vuokaan tehtynä, mutta tulee ohuemmaksi kokonaisuudessaan.

Murskaa keksi pieneksi muruksi teräkulhossa, monitoimikoneessa tai elintarvikepussissa nuijimalla.

Sulata voi ja kaada se muruseoksen joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja nosta se jääkaappiin kovettumaan.

Sulata vadelmat ja soseuta ne sokerin kera. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen siksi aikaa, kun valmistelet muut asiat.

Vatkaa vispikerma vaniljasokerin kanssa vaahdoksi. Sekoita vadelmasurvos ja tuorejuusto tasaiseksi massaksi.

Kiehauta tilkka vettä ja sulata kylmässä vedessä pehmenneet liivatteet sen joukkoon. Kun liivatteet ovat kokonaan sulaneet vesitilkkaan, kaada se ohuena nauhana vadelma-tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen.

Nostele joukkoon vatkattu vispikerma kahdessa erässä.

Lisää lopuksi joukkoon pieneksi hipuksi veitsellä tai teräkulhossa pienitty suklaa.

Kaada juustomassa keksipohjan päälle vuokaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään ainakin neljäksi tunniksi.

Koristele marengeilla ja suklaalastuilla.


Vinkki: Sulata muutama pala tummaa suklaata elintarvikepussissa mikrossa. Levittele sula suklaa ohuelti ympäri koko pussin sisältöä ja anna kovettua. Lohko ohuita suklaalehtiä koristeeksi jälkiruokiin ja kakkuihin.

Ei kommentteja