Meillä lähipäivät ovat vierähtäneet sairastaessa, mutta onneksi pääsiäisherkut ovat tehtynä ja nyt voi keskittyä vain nautiskeluun.
Persikkapiirakka on ihanan keväinen ja täytteenä toimiva vaniljarahka tuo jämäkkyyttä ja mehevyyttä.Persikkapiirakka
irtopohjavuoka (n. 28 cm)
Pohja:
- 3 kpl kananmunia
- 1,5 dl taloussokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl maitoa
- 100 g voita
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 3 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
Täyte:
- 250 g maitorahkaa
- 0,75 dl taloussokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl kreemijauhetta
- 0,5 dl maitoa
Pinnalle:
- 1 prk (n. 235/415g) säilykepersikkaa
Sekoita kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää pallovispilällä sekaan maito, sekä jauhot joissa leivinjauhe. Lisää lopuksi sulatettu voi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan
Valmista täyte sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Lusikoi rahkatäyte irtopohjavuokaan sinne tänne. Massan ei tarvitse olla tasaisesti.
Valuta persikat, kuutioi ja ripottele ne piirakan pinnalle.
Paista 200 asteessa keskitasolla noin. 45-50 min.
Ei kommentteja