Kaakao-vaniljapikkuleivät



Pikkuleivät valmistuivat yksinkertaisista aineksista, mitä kaapista löytyi. Vaniljalla maustettu taikina jaetaan kahteen osaan, joista toinen maustetaan kaakaolla.



 

Kaakao-vaniljapikkuleivät


30 kpl

75 g pehmyttä voita

1,5 dl taloussokeria 

1 kpl kananmunia

2 tl vaniljasokeria 

1,5 tl leivinjauhetta 

2 dl erikoisvehnäjauhoja

2 rkl kaakaojauhetta (taikinan puoliksi jakamisen jälkeen) 

 

  1. Sekoita voi ja sokeri sekaisin. Vatkaa sekaan myös kananmuna ja vaniljasokeri.

  2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita se voiseokseen.

  3. Jaa taikina puoliksi ja lisää toiseen puolikkaaseen kaakaojauhe.

  4. Litistä taikinat n. 15x20 senttimetrisiksi levyiksi kelmun väliin ja anna levätä jääkaapissa 15 minuuttia.

  5. Poista sen jälkeen kelmut ja aseta levyt päällekkäin ja kieputa levyt rullalle kääretortun tapaan. Muovaa pötkylä tiiviiksi ja halkaisijaltaan noin 3 cm paksuksi. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään puolituntia.

  6. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  7. Leikkaa taikinasta reilu puolen sentin paksuisia viipaleita ja asettele ne leivinpaperin päälle pellille.

  8. Paista 8-10 min.


Ei kommentteja