Pikkuleivät valmistuivat yksinkertaisista aineksista, mitä kaapista löytyi. Vaniljalla maustettu taikina jaetaan kahteen osaan, joista toinen maustetaan kaakaolla.
Kaakao-vaniljapikkuleivät
30 kpl
75 g pehmyttä voita
1,5 dl taloussokeria
1 kpl kananmunia
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
2 dl erikoisvehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta (taikinan puoliksi jakamisen jälkeen)
- Sekoita voi ja sokeri sekaisin. Vatkaa sekaan myös kananmuna ja vaniljasokeri.
- Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita se voiseokseen.
- Jaa taikina puoliksi ja lisää toiseen puolikkaaseen kaakaojauhe.
- Litistä taikinat n. 15x20 senttimetrisiksi levyiksi kelmun väliin ja anna levätä jääkaapissa 15 minuuttia.
- Poista sen jälkeen kelmut ja aseta levyt päällekkäin ja kieputa levyt rullalle kääretortun tapaan. Muovaa pötkylä tiiviiksi ja halkaisijaltaan noin 3 cm paksuksi. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään puolituntia.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Leikkaa taikinasta reilu puolen sentin paksuisia viipaleita ja asettele ne leivinpaperin päälle pellille.
- Paista 8-10 min.
Ei kommentteja