Jos lounaalta jää ylimääräistä broilerinlihaa, siitä loihtii helposti seuraavalle päivälle raikkaan salaatin.
Siideritilkasta saa hyvän salaatinkastikkeen lisäämällä öljyä ja mausteeksi ripauksen suolaa ja pippuria.
Raikas broilerisalaatti siiderikastikkeella
Kahdelle
- 1 ruukku salaattia (esim. jää- frisee- ja lollo rosso-salaattia)
- 50 g kurkkua
- 100 g vesimelonia
- 50-100 g tomaattia
- 300-400 g kypsää broilerinlihaa (esim. 2 kpl rintaleikettä)
- muutama oksa/kukka tuoretta oreganoa
- Leikkaa vesimelonista kuutioita tai paina kuvioita pienellä muotilla. Suikaloi kurkusta ohuita siivuja pitkittäin.
- Aseta pesty ja revitty salaatti vadille ja asettele vesimelonin palat, lohkottu tomaatti, sekä rullatut kurkkusuikaleet salaatin sekaan. Viipaloi vielä broileri ohuiksi siivuiksi ja lisää salaatin päälle.
- Koristele oreganon lehdillä tai kukinnoilla.
Siiderinen salaatinkastike
- 0,25 dl kuivaa siideriä
- 0,25 dl oliiviöljyä
- 1 tl hunajaa
- mustapippuria
- suolaa
Sekoita kaikki aineet keskenään. Parhaan tuloksen saat mittaamalla kaikki aineet pieneen kannelliseen purkkiin ja ravistelemalla voimakkaasti.
Kaada kastike salaatin päälle.
Ei kommentteja