Broilerisalaatti siiderikastikkeella



Jos lounaalta jää ylimääräistä broilerinlihaa, siitä loihtii helposti seuraavalle päivälle raikkaan salaatin.

Siideritilkasta saa hyvän salaatinkastikkeen lisäämällä öljyä ja mausteeksi ripauksen suolaa ja pippuria.



Raikas broilerisalaatti siiderikastikkeella


Kahdelle

  • 1 ruukku salaattia (esim. jää- frisee- ja lollo rosso-salaattia) 

  • 50 g kurkkua 

  • 100 g vesimelonia

  • 50-100 g tomaattia 

  • 300-400 g kypsää broilerinlihaa (esim. 2 kpl rintaleikettä) 

  • muutama oksa/kukka tuoretta oreganoa 



  1. Leikkaa vesimelonista  kuutioita tai paina kuvioita pienellä muotilla. Suikaloi kurkusta ohuita siivuja pitkittäin.

  2. Aseta pesty ja revitty salaatti vadille ja asettele vesimelonin palat, lohkottu tomaatti, sekä rullatut kurkkusuikaleet salaatin sekaan. Viipaloi vielä broileri ohuiksi siivuiksi ja lisää salaatin päälle.

  3. Koristele oreganon lehdillä tai kukinnoilla.

Siiderinen salaatinkastike



  • 0,25 dl  kuivaa siideriä

  • 0,25 dl oliiviöljyä 

  • 1 tl hunajaa

  • mustapippuria 

  • suolaa

Sekoita kaikki aineet keskenään. Parhaan tuloksen saat mittaamalla kaikki aineet pieneen kannelliseen purkkiin ja ravistelemalla voimakkaasti.

Kaada kastike salaatin päälle.



Ei kommentteja