Oreganobroileria



Meidän pihalla kasvaa valtava pusikko mäkimeiramia, eli oreganoa. Olen ihastunut sen kauneuteen kukkapenkissä, ja mikä parasta, yrtti on erittäin helppohoitoinen. Perhoset ja muut hyönteiset näyttävät myös vierailevan mäkimeiramin kukissa usein.

Kauneutensa lisäksi se paras asia tässä poropeukaloillekin sopivassa perennassa on tietenkin se, että sitä voi hyödyntää ruoanlaitossa.



Alkuvuosina en tajunnut käyttää kasvista kuin lehtiä, kunnes huomasin, että nimenomaan oreganon kukinnot ovat se maistuvin osa. Niitä voi kuivattaa talveksi ja käyttää esimerkiksi pizzoihin. Aivan yhtä vahva maku tuossa ei mielestäni ole kuin kaupasta ostetussa kuivaoreganossa, johtuen varmaan lajikkeesta tai kasvupaikasta, mutta hyvin tuo toimii miedompanakin.



Oreganokanaa


Kahdelle

Tarvitset

  • 2 kpl (n.700-800 g yhteensä) broilerin rintaleikkeitä

Marinadi

  • n. 7 oreganon kukintoa tai 3 tl kuivattua oreganoa

  • 3 rkl öljyä

  • 1 tl paprikajauhetta

  • 0,75 tl kurkumaa

  • 1 tl sinappijauhetta

  • 1/3 tl jauhettua korianteria

  • 1 tl juustokuminaa

  • 1/4 tl maustepippurijauhetta

  • ripaus mustapippuria

  • 1 tl valkosipulijauhetta

  • 1 rkl sipulijauhetta

  • ripaus chilijauhetta

  • 1,5 tl merisuolaa


Silppua oreganon kukat pieneksi. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään ja levitä ne broilerien pintaan tasaisesti.

Anna maustua huoneenlämmössä 1h ja nosta sen jälkeen uuniin.

Paista 200 asteessa 1h- 1h 15min.


Ei kommentteja