Puutarhassa kasvaa vielä kesäkurpitsaa, joten siitä saa maukasta sosekeittoa nopeasti. Osan lohkoin ja pakastin myöhempää käyttöä varten.
Kevyen makuinen kesäkurpitsa saa potkua curry-jauheesta ja täyteläisyyttä antaa kasvipohjainen kerma.
Keltainen kesäkurpitsakeitto
Kahdelle
Vegaaninen, gluteeniton
- 400 g keltaista kesäkurpitsaa
- 1 sipuli
- 2 kpl valkosipulinkynsiä
- 2 rkl öljyä
- 1/3 tl kurkumaa
- 1 tl curry-jauhetta
- 1 tl paprikajauhetta
- mustapippuria
- n. 0,5 tl merisuolaa
- 2 dl kasvislientä
- 1 dl kasvikermavalmistetta
- Pilko kesäkurpitsa ja sipuli. Kuulota ne öljyn kera kattilassa, kunnes sipuli hieman pehmenee.
- Pieni valkosipuli ja lisää se mausteiden kanssa kurpitsojen joukkoon. Kaada myös kasvisliemi ja anna hautua kannen alla 5-10 min, kunnes kesäkurpitsat ovat pehmeitä.
- Lisää kerma ja soseuta sauvasekoittajalla tasaiseksi. Tarkasta maku ja nauti.
Ei kommentteja