Keltainen kesäkurpitsakeitto



Puutarhassa kasvaa vielä kesäkurpitsaa, joten siitä saa maukasta sosekeittoa nopeasti. Osan lohkoin ja pakastin myöhempää käyttöä varten.

Kevyen makuinen kesäkurpitsa saa potkua curry-jauheesta ja täyteläisyyttä antaa kasvipohjainen kerma.

Keltainen kesäkurpitsakeitto


Kahdelle

Vegaaninen, gluteeniton

  • 400 g keltaista kesäkurpitsaa

  • 1 sipuli

  • 2 kpl valkosipulinkynsiä

  • 2 rkl öljyä

  • 1/3 tl kurkumaa

  • 1 tl curry-jauhetta

  • 1 tl paprikajauhetta

  • mustapippuria

  • n. 0,5 tl merisuolaa

  • 2 dl kasvislientä

  • 1 dl kasvikermavalmistetta



  1. Pilko kesäkurpitsa ja sipuli.  Kuulota ne öljyn kera kattilassa, kunnes sipuli hieman pehmenee.

  2. Pieni valkosipuli ja lisää se mausteiden kanssa kurpitsojen joukkoon. Kaada myös kasvisliemi ja anna hautua kannen alla 5-10 min, kunnes kesäkurpitsat ovat pehmeitä.

  3. Lisää kerma ja soseuta sauvasekoittajalla tasaiseksi. Tarkasta maku ja nauti.

Ei kommentteja