Syksyinen lihamureke

Syksyisen lihamurekkeen saa aikaan sinihomejuustomurulla ja pinnalle lohkotuilla omenanpaloilla. Jauhelihamassaan ei kannata laittaa liikaa ylimääräisiä mausteita tai yrttejä, sillä muuten sinihomejuusto ja omenan pehmeä maku eivät pääse niin hyvin oikeuksiinsa.

Jämäkkä murekemassa ei tarvitse korppujauhoja jatkeeksi, joten se soveltuu myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.




Syksyinen lihamureke


Neljälle

Gluteeniton

  • 400 g paistijauhelihaa

  • 1 kananmuna

  • 1,5 rkl sipulijauhetta

  • 0,75 tl merisuolaa

  • ripaus mustapippuria

  • ripaus maustepippuria

  • 70 g sinihomejuustoa

  • 100-200 g omenalohkoja

  • rasvaa vuoan voiteluun



  1. Sekoita jauhelihaan kananmuna ja mausteet.

  2. Lisää sinihomejuustomuru myös jauhelihamassaan ja painele jauheliha voideltuun pieneen vuokaan. Asettele omenalohkot pinnalle.

  3. Paista 200 asteessa n. 50 min.

Ei kommentteja