Burgeribaari


Lasten yhteissynttäreillä oli burgerbaari, josta jokainen sai koota mieleisensä hampurilaisen. Paistoin edellisen yön kaslerista cajun-maustettua nyhtöpossua ja ennen vieraiden tuloa pannulla käväisi myös naudanlihapihvit.


Kokeilin ensimmäistä kertaa Snellman naudan pihvijauhelihaa, mitä löytää kaupoista kilon painoisissa pötkylöissä. Leikkasin veitsellä jauhelihasta viipaleita, painelin vielä hieman käsillä muotoa ja paistoin voin kanssa kuumalla pannulla molemmin puolin. Mausteeksi suolaa ja pippuria. Pihvikasa pysyi lämpimänä tarjoiluun saakka  75 asteisessa uunissa. Jätin pihvit hieman punertaviksi sisältä, jolloin ne olivat mukavan meheviä, eivätkä kuivettuneet uunissa odotellessaan tarjollelaittoa.

Pötkylän muotoinen jauheliha oli positiivinen yllätys. Sen rakenne oli mukavan tiivis ja rouhea - juuri sopiva hampurilaispihviin. Lihan maku toimi myös hyvin, eikä seasta pistänyt mitään ällöttävää sivumakua, mitä monessa muussa jauhelihassa herkkäsuisena maistan.

Hampurilaissämpylät leivoin edellisenä päivänä ja säilytin isossa kannellisessa astiassa seuraavaan päivään. Puolitetut hampurilaissämpylät vjokainen lämmitti itse pöytäparillassa, mutta lämmitys onnistuu myös uunissa.

Tässä meidän burgeribaarin sisältö:


Ei kommentteja