Värikäs kakkupohja

Tavallinen sokerikakkupohja saa hauskan yksityiskohdan lisäämällä taikinan sekaan värikkäitä sokerikoristeita. Kirjavat confetti- ja strösseliseokset saavat kakkutaikinaan paistettaessa väriläiskiä, joten tämän värikäs kakkupohja sopii esimerkiksi lastenjuhlissa käytettäväksi.



Värikäs kakkupohja


20 hengelle

  • 7 kananmunan pohja lasitekniikalla,

  • eli saman verran kananmunien kanssa sokeria sekä

  • erikoisvehnäjauhoja missä seassa 4 rkl perunajauhoja

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 1 tl vaniljasokeria 

  • 40 g värikästä kakunkoristeluraetta (esim. confetti tai strösseli) 

  • rasvaa vuoan voiteluun

  1. Ota kolme isoa lasia riviin. Riko ensimmäiseen kakki kananmunat.

  2. Kaada toiseen lasiin  sokeria yhtä paljon kuin kananmunaa on ensimmäisessä lasissa.

  3. Mittaa kolmanteen lasiin perunajauho, leivinjauhe ja lopuksi vehnäjauhoa niin paljon, että se on samassa sokerin ja munien kanssa.

  4. Yhdistä kananmunat ja sokeri ja vatkaa kuohkeaksi,kermamaiseksi vaahdoksi.

  5. Siivilöi jauhoseos ja nostele se muutamassa erässä vaahdon joukkoon. Kaada lopuksi värikkäät confetti-sokerikoristeet sekaan.

  6. Paista 175 asteessa n. 45 min, rasvalla voidellussa kakkuvuoassa. Voit pienentää uunia 150 asteeseen paiston puolivälissä, jos vuoka on kapea ja korkea (esim. 20 cm halkaisija korkeammalla reunalla). Laakeammassa paistovuoassa riittää lyhyempi paistoaika.

Ei kommentteja