Fazerin klassikko, vihreä kuula, on saanut suurta hypetystä tänä vuonna. Markkinoille on tullut Jaffa-keksejä vihreä kuula -täytteellä, ja näin joulun lähestyessä sukelsivat nämä pallerot myös joulutorttuihin.
Tottakai minunkin oli kokeiltava jotain versiota näistä lapsuuteni jouluherkuista. Tällä viikolla juhlittavan isänpäivän kunniaksi tarjoilenkin siis vihreä kuula -mutakakkua.
Pehmeän suklainen, pinnalta rapsakka ja sisältä sula kakku on taivaallista, ja taikinan sisään leivotut vihreät kuulat ovat hauska yllätys marmeladimakeisten ystävälle. Tämä ohje toimii myös Dumle -karkeilla loistavasti, jos marmeladit eivät maistu.
Vihreä kuula -mutakakku
8 - 10 annosta- 200 g voita
- 250 g tummaa leivontasuklaata
- 4 kpl kananmunia
- 1,5 dl hienoa sokeria
- 0,5 tl vaniljasokeria
- 2 dl erikoisvehnäjauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 1 rkl voita vuoan voiteluun
- 8-10 kpl Vihreitä kuulia
- Sulata voi kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa, joko levyn pienimmällä lämpötilalla tai kokonaan sammutettuna. Anna seoksen jäähtyä alle kädenlämpöön.
- Vatkaa sillä aikaa erillisessä kulhossa sokeri, vaniljasokeri ja kananmunat vaahdoksi.
- Yhdistä sen jälkeen siivilöity jauho-leivinjauheseos suklaan joukkoon ja lisää lopuksi myös kananmunavaahto.
- Voitele n. 25 cm läpimitaltaan oleva irtopohjavuoka voilla ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja asettele taikinaan 8-10 kpl vihteitä kuulia ringin muotoon.
- Paista 200 asteessa 15-20 min. Keskustan pitää olla tahmeaa, joten älä paista liikaa. Tarjoa kermavaahdon tai jäätelön kera.
Ei kommentteja