Suklainen kaakaokahvi ja kurkistus olohuoneeseenAurinkoiset säät houkuttelevat ulos liikkumaan ja sen jälkeen kaipaa jotain lämmintä juotavaa. Rakastan suklaisia moccachinoja ja mocha frappé -juomia,joista tulee aina silloin tällöin tehtyä kotoisia versioita.

Muutama pala tummaa suklaata kuumaan maitoon sulatettuna ja tummapaahtoinen kahvi siihen lisättynä maistuu taivaalliselta. Herkuttelupäivinä lisään lasiin myös suklaakastiketta ja vaahtokarkkeja, mitkä sulavat kuuman juoman pinnalle lähes kermavaahtomaiseksi.


Suklaa-kaakaokahvi

Yhdelle

  • 1,5 dl täysmaitoa
  • n. 4 palaa tummaa suklaata
  • 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1/4 tl vaniljasokeria
  • 1,5 dl vastakeitettyä tummapaahtoista kahvia
  • (2 rkl suklaakastiketta)
  • (vaahtokarkkeja)

Kuumenna maito höyryäväksi, sammuta levy ja lisää suklaa, kaakaojauhe, sekä vaniljasokeri.
Valuta halutessasi lasiin suklaakastiketta ja kaada kahvi lasin pohjalle. Lisää lopuksi kaakaojuoma ja koristele vaahtokarkeilla.


Olen tällä hetkellä hyvin tyytyväinen olohuoneen ulkoasuun, mikä on toteutettu lähinnä roskalava-ryhmän löydöillä ja alennuslaarin tarjouksilla. Kuvassa näkyvä nojatuoli ja pieni ruskea pöytä on ilmaislöytöjä, joihin olen tykästynyt kovasti.
Pienellä rahalla saa ihan kivan sistuksen, kunhan vain jaksaa käyttää aikaa ja vaivaa oikeiden tavaroiden löytämiseen. Joskus ne odotuttaa enemmän, ja toisinaan löytö osuu kohdalle juuri silloin kun on tarve. Välillä ei ole edes tarvettakaan, mutta yht'äkkiä sitä huomaa jotain huonekalua tarvitsevansa, kun sopiva osuu kohdalle.

Olohuoneen värisävyistä löytyy hyvin paljon ruskeaa, mikä sinänsä on hassua, sillä muutama vuosi sitten en voinut sietää koko väriä sisustuksessa! Nyt huomaan sohvan, huonekalujen ja verhojen olevan kaikki ruskeasävytteisiä, ja ne tuovat maanläheisen tunnelman vihreään ja petrooliin yhdistettynä.

Valon määrä on lisääntynyt huimasti muutaman viikon aikana, ja auringonpaisteesta nauttii pitkän kaamoksen jälkeen. Silti on ihana palata sisälle, ottaa kuuma juoma käteen ja käpertyä hämyisen olohuoneen nurkkaan nautiskelemaan sinisestä hetkestä.

Ei kommentteja